Tre poäng på Gamla Ullevi

2 september, 2012 |

Kalmar FF vann med 2-1 mot Gais i söndagens bortamatch på Gamla Ullevi

Kalmar FF trivs mot lag från Göteborg. För en vecka sedan besegrades IFK Göteborg med 3-0 på hemmaplan och under söndagen kom en ny trepoängare efter 2-1 mot Gais inför 2848 åskådare på Gamla Ullevi. Erik Israelsson och Abiola Dauda stod för målen, ett i vardera halvlek, och segern innebar att KFF klättrade upp till en åttonde plats i den allsvenska tabellen.

Erik Israelsson öppnade målskyttet i den 36:e minuten och målet var utan tvekan matchens behållning. Efter en brytning på högerkanten av Daniel Mendes hamnade bollen hos Erik Israelsson som siktade och placerade bollen upp i krysset från 20 meter helt otagbart för Dime Jankulovski i GAIS-målet. Israelssons tredje fullträff den här säsongen och målet stod sig halvleken ut.

I början på andra halvlek kunde Abiola Dauda utöka ledningen till 2-0 när han från svår vinkel slog in bollen intill bortre stolpen. Målet var Daudas tionde och att han trivs att göra mål på lag från Göteborg är ingen större hemlighet. Dagens mål var nämligen hans åttonde mot 031-lag.

KFF såg ut att ha kontroll på matchen men Gais fick med knappt tjugo minuter kvar till en reducering och därmed skapade man också lite spänning i matchen. I slutminuten sköt Wanderson en frispark som ändrade riktning men Etrit Berisha räddade spektakulärt och strax efteråt blåste domaren Johan Hamlin från Bro av matchen.

– Vi gör det bra i 65 minuter och ska inte släppa in Gais i matchen som vi gör. Efter vårt 2-0-mål ska vi döda den här matchen, säger Nanne Bergstrand till Canal+.

KFF har nu två raka segrar i Allsvenskan. Lägg därtill segern mot FC Gute i Svenska Cupen och formen är på uppåtgående inför höstens matcher.

– Vi har tagit sexton poäng efter EM-uppehållet och det är bra gjort efter våra förutsättningar, säger Nanne Bergstrand.

Nu väntar ett två veckor långt i Allsvenskan på grund av VM-kval och för Kalmar FF står Örebro SK näst på tur på hemmaplan. En match som spelas måndagen den 17 september klockan 19:00 på Guldfågeln Arena.