Tredje raka segern för Tipselit

22 mars, 2014 |

Kalmar FF Tipselit säkrade igår gruppsegern i Ligacupen genom att besegra Östers IF med hela 5-0.

Efter en något trevande inledning av matchen kunde KFF ta över spelet men trots fem klara målchanser i den första halvleken gick man till halvtidsvila med ställningen 0-0.

Den andra halvleken hade knappt hunnit dra igång Kalmar tillslut fick utdelning på sina målchanser. Redan två minuter in i halvleken tog KFF ledningen efter att Johan Ramhorn nådde högst på en hörna och nickade in 1-0.

Efter Kalmars ledningsmål fortsatte målen att trilla in bakom Östermålvakten i en strid ström. I den 58:e minuten kunde Herman Hallberg öka på ledningen på straff till 2-0 efter att Ludvig Holmertz gått omkull i straffområdet. Strax därefter var det Mattias Dolk som bröt sig loss från sin vänsterkant och med ett välplacerat avslut ökade på till 3-0.

Herman Hallberg blev sedan tvåmålskytt när han i den 75:e matchminuten satt 4-0 innan Gustav Eriksson Söderström avsluta målskyttet i den 86:e minuten genom att enkelt rulla in 5-0.

Fredrik Carlén efter gruppsegern
– Vi gör en väldigt bra match och när vi väl fått utdelning på våra målchanser i den andra halvleken tycker jag att vi spelar en riktigt bra fotboll. Oskar Engström förtjänar mycket beröm efter sin fina insats på det centrala mittfältet. Även våra mittbackar Johan Ramhorn och Herman Sillerström gör en mycket bra match.

Nu väntar fortsatt spel i Ligacupen för Tipselit då man kommer att ställas mot en annan gruppsegrare i kvartsfinal. Vilka Kalmar FF får möte vet vi först efter lottningen på måndag.