True Blues inför måndagens match

8 maj, 2009 |

Inför måndagens match hemma på Fredriksskans mot Trelleborgs FF tar hemsidan pulsen på Björn Ahlstrand vice ordförande i True Blues, Trelleborgs supporterklubb, som får svara på sju snabba frågor.

Inför måndagens match hemma på Fredriksskans mot Trelleborgs FF tar hemsidan pulsen på Björn Ahlstrand vice ordförande i True Blues, Trelleborgs supporterklubb, som får svara på sju snabba frågor.

Hur har er säsong varit hittills?
Den har helt klart varit över förväntan. Det var länge sedan vi inledde Allsvenskan så bra som vi gjort i år. Det är starkt att ligga fyra och vi har endast förlorat en match fast den kändes onödig, det var mot Häcken och det är en plump i protokollet.
 
Hur är läget inför matchen?
Det kunde varit betydligt bättre. Vi har fler bra spelare på skadelistan bland annat Jonas Bjurström, Mattias Nylund och Thommie Persson. Fast vi har en bred trupp med många duktiga spelare som klivit fram när dom fått chansen. Vad gäller supporterklubben så är allt på topp. Vi har i år slagit nytt medlemsrekord och vi blir hela tiden fler och fler.
 
Vad är dina förväntningar inför matchen?
Mina förväntningar är att spelet börjar komma så smått speciellt de två senaste matcherna. Precis som med Kalmar. Nu har vi skapat mycket chanser fast precis som tidigare år så fattas den där riktiga udden i anfallet. Vi hoppas mycket på Joakim Sjöhage fast han bara mäktat med ett enda mål hittills. Annars tror jag på en välspelad match på Fredriksskans.
 
Vilken/vilka spelare ska Kalmar se upp med?
Vårat anfallspar Andreas Drugge och Joakim Sjöhage. De skapar mycket tillsammans. Nu vet jag inte startelvan och det kan bli så att Fredrik Jensen får förtroende från start. En annan Kalmar ska se upp med är Zoran Jovanovic, han kom in mot AIK redan efter en kvart och visade prov på fint spel och en fin teknik med snabba fötter. Ha även koll på vår lovande målvakt Viktor Noring som är född 1991. Bättre än Andreas Isaksson var vid motsvarande tid. En blivande landslagsmålvakt.
 
Vilken/vilka Kalmarspelare fruktar ni mest?
Sobralense och Dauda plus Rasmus Elm. TFF var intresserade av denna Dauda, men som bekant valde han KFF istället.
 
Hur tror du det kommer gå för de båda lagen 2009?
Jag både hoppas och tror att TFF kommer högre i år än ifjol då laget slutade 10:a. Våran höst var den bästa och nu ser det ut som att laget har utvecklats ytterliggare och då blir det automatiskt en högre tabellplacering när sen den sista omgången är spelad.
I Kalmars fall har laget inlett direkt svagt fast man har nu spelat upp sig. En reaktion på SM guldet kanske och något nytt guld blir det inte i år. En plats i mitten mellan femte och åttonde plats tror jag det blir. Fast det jag gillar mest är att ni under fjolåret satte dit alla experter och visade att även ”mindre” klubbar kan nå hela vägen till ett guld.
 
Hur tror du måndagens match slutar?

Jag tror att Trelleborg vinner med 1-0. Sjöhade eller Drugge avgör. TFF vann med samma siffror 2007 och KFF 2008. Nu är det åter TFF som vinner med samma siffror.
 
Ett stort tack ger vi till Björn Ahlstrand vice ordförande i True Blues, Trelleborgs supporterklubb för utmärkta och fylliga svar på de ffrågor som ställdes.

Annons