Truppen mot AFC

5 oktober, 2019 | Nyhet

Imorgon, söndag, kl.15.00 är det dags för allsvenskans omgång 27 när Kalmar FF tar emot AFC Eskilstuna på Guldfågeln Arena. Magnus Pehrsson har tagit ut en 20-mannatrupp till matchen där bland annat Alexander Jakobsen är tillbaka efter sin skada. 

– Vi är laddade inför matchen och är givetvis revanschsugna efter senaste mötet, säger Magnus Pehrsson inför matchen. 

Kalmar FF kommer närmast från förlust i Helsingborg och förlorade även matchen innan dess mot GIF Sundsvall hemma. Nu väntar en ny möjlighet när endast fyra omgångar återstar av årets allsvenska. 

– Vi har riktat snabbt fokus mot denna matchen. Vi har givetvis pratat om vad vi behöver förbättra gentemot senast men även vilka delar som vi kan ta med oss. Mycket handlar om enkla saker. Tex. att vi vid bollvinster, och generellt i vårt spel, har ett framåtriktat passningsspel. Vi kan ha mycket fina idéer i vårt anfallsspel. Men ska vi alltid ta oss förbi elva motståndare krävs det en större skicklighet än där du i ibland kan komma i snabbare attacker och 4-5 motståndare att ta sig förbi. Det tror jag vi tjänar mycket på med de spelarna vi har. 
Morgondagens motståndare, AFC Eskilstuna, kommer senast från hemmaförlust mot Malmö FF och är ,precis som Kalmar FF, i stort behov av seger. 

– Det är ett lag som hela året, oavsett tränare, byggt mycket kring en stark defensiv och ett lågt försvarsspel. Offensivt har de spelare med fart och individuell kvalitét som på egen hand kan skapa situationer. Det var även så de lyckades skapa sina chanser mot oss i somras. Där måste vi vara skarpa och duktiga i defensiva omställningar men också vara kalla och smarta i en-mot-en-situationer som vi hamnar i, säger Magnus Pehrsson. 

20-mannatruppen mot AFC
Viktor Agardius 
Alexander Ahl-Holmström 
Fidan Aliti 
Viktor Elm 
Nils Fröling 
Carl Gustafsson 
Geir André Herrem
Herman Hallberg 
Lucas Hägg-Johansson 
Alexander Jakobsen
Piotr Johansson 
Henrik Löfkvist 
Jesper Manns 
Viktor Noring
Emin Nouri 
Filip Sachpekidis 
Måns Söderqvist
Romario
Rafinha
York Rafael

Ej uttagningsbara
Johan Stenmark (Knä)
Chidiebere Nwakali (Sjuk)
Rasmus Elm (Avstängd)
Mahmoud Eid (Sjuk)

Annons