Truppen mot AIK

5 juli, 2019 | Nyhet, Okategoriserade

Imorgon (lördag) är det äntligen dags för den första hemmamatchen efter det allsvenska uppehållet när Kalmar FF ställs mot AIK på Guldfågeln Arena. Noterbart är att avsparken sker kl.15.00 och är tidigareflyttad på grund av svenska landslagets bronsmatch i VM. KFF:s tränare Magnus Pehrsson ser fram emot matchen och hoppas kunna ta revansch efter senaste förlusten mot Djurgårdens IF. 

– Vi är laddade och fokuserade inför morgondagens match och har pratat om det som var positivt från senaste matchen mot Djurgårdens IF. Det var en klart godkänd match mot en svår motståndare på deras snabba konstgräs. Vi har även pratat om det som vi behöver rätta till för att undgå att släppa in mål i den matchen samt hur vi kan spetsa till det offensivt ytterligare. Helheten var bra men det är delar i vårt spel som gör att vi inte vinner matchen. Nu har vi haft en väldigt bra träningsvecka och hunnit med precis det vi önskar inför morgondagen, säger Magnus Pehrsson. 

Morgondagens motståndare befinner sig i dagsläget på en tredjeplats i den allsvenska tabellen och KFF:s tränare vet om att det är en svår uppgift som väntar. 

– De påminner mycket om det AIK vi har lärt känna de senaste åren. Det är ett tungt lag som är stabila och defensivt skickliga. De har hittat en offensiv där Sebastian Larsson och Tarik Elyounoussi varit viktiga för dem den senaste tiden. Det behöver vi så klart vara förberedda på att hantera, säger Magnus Pehrsson. 

När det gäller skadeläget i KFF-truppen är det samma som inför matchen mot Djurgårdens IF senast. Det finns heller inget nytt att berätta om Filip Sachpekidis som åkte på en lårskada under förra veckan. 

– Han har gjort två undersökningar som inte visade samma sak. Därför kommer det göras en ny undersökning i mitten på nästa vecka. 

Truppen mot AIK
Alexander Ahl-Holmström
Viktor Agardius
Chima Akas
Fidan Aliti
Papa Diouf
Rasmus Elm
Viktor Elm
Nils Fröling
Herman Hallberg
Lucas Hägg-Johansson
Piotr Johansson
Henrik Löfkvist
Isak Magnusson
Maxwell
Viktor Noring
Emin Nouri
Romario
Rafinha
Måns Söderqvist 

Skador/sjukdom
Gbenga Arokoyo (Hälsena)Johan Stenmark (Knä)
Filip Sachpekidis (Lår)

Kalmar FF-AIK
Lördag 6 juli kl.15.00 (OBS! Ny avsparkstid)
Guldfågeln Arena

Tre senaste matcherna på Guldfågeln Arena mot AIK
2018-11-11 Kalmar FF-AIK 0-1
2017-07-09 Kalmar FF- AIK 0-1
2016-07-10 Kalmar FF- AIK 1-1

Annons