Truppen mot BK Häcken

20 september, 2019 | Nyhet

Imorgon, lördag, är det dags för Allsvenskans omgång 24 när Kalmar FF tar emot BK Häcken kl.16.00 på Guldfågeln Arena. Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson ser fram emot matchen där han hoppas att man kan göra en betydligt bättre insats än senast mot Malmö FF på hemmaplan. 

– Vi möter ett bra fotbollslag som fortfarande har chans på guldet och platserna till europaspel. För oss är det viktigt att vara disciplinerade direkt från start och att vi ger oss möjligheterna att spela elva mot elva. Vi vill skapa en helgjuten arbetsinsats och fungera som lag och känna att vi kan visa oss från bästa sidan, säger Magnus Pehrsson. 

Förutsättningarna inför matchen mot Östersund var inte de bästa med flera spelare borta i träning under förberedelserna. Läget börjar nu ljusna rejält där flera spelare börjar komma tillbaka och kan vara aktuella för spel under kommande matcherna. 

– Under torsdag och fredag har vi haft 23 stycken utespelare i fotbollsträning. Sedan är några utav dem ännu inte uttagningsbara i truppen. Men tittar man på vad som hänt den senaste tiden är det en positiv utveckling. Vi har höjt konkurrenssituationen och det är bra att vi får många valmöjligheter. 

För Kalmar FF:s del är det fem poäng ner till kvalplats i tabellen och det är viktiga matcher som väntar under hösten. Tillsammans med publiken hoppas laget nu att man kan skapa någonting bra tillsammans under de avslutande matcherna. 

– Vi är oerhört tacksamma för det stöd vi har fått från supportrarna under året. De har varit fantastiska och jag hoppas att vi kan skapa en positiv inramning för spelarna imorgon på Guldfågeln Arena. Vi behöver verkligen deras hjälp från läktarplats och vi vet hur mycket det betyder för spelarna där ute. 

Senaste matchen för Kalmar FF slutade med seger uppe i Östersund efter en fantastisk vändning. En vinst som betydde oerhört mycket för gruppen ur flera olika aspekter. 

– Insatsen där uppe har verkligen speglat veckan. Vi fick vinna och hade ett dygn tillsammans där uppe efter segern. Att få må bra som grupp och vara nöjda tillsammans. Det var en viktig känsla och något vi tar med oss. Vi har jobbat hårt i veckan där vi belastat spelarna ganska hårt inledningsvis. Sedan har vi sett till att vi kommer med fräscha ben till matchen imorgon och inför kommande uppgiften på tisdag, avslutar Magnus Pehrsson. 

Truppen mot BK Häcken
Viktor Agardius
Alexander Ahl-Holmström
Fidan Aliti
Viktor Elm
Nils Fröling
Carl Gustafsson
Herman Hallberg
Lucas Hägg-Johansson
Isak Jansson
Henrik Löfkvist
Isak Magnusson
Maxwell
Jesper Manns
Viktor Noring
Emin Nouri
York Rafael
Rafinha
Filip Sachpekidis
Måns Söderqvist

Ej uttagningsbara
Piotr Johansson (Lår)
Geir Andre Herrem (Knä)
Alexander Jakobsen (Knä)
Johan Stenmark (Knä)
Chidiebere Nwakali (Sjuk)

Annons