Truppen mot Hammarby IF

4 december, 2021 | Nyhet

I eftermiddag är det dags för den sista omgången i årets allsvenska när Kalmar FF tar sig an Hammarby IF på Tele2 Arena. Matchen döms av domaren Adam Ladebäck och startar kl.15.00.

Kalmar FF:s assisterande tränare Stefan Larsson om…

Dagens motståndare
– Hammarby har ändrat om lite i sin struktur under säsongen i och med tränarbytet. De har annars en blandning i laget av kraft, skicklighet och fart. När det klaffar är de luriga att hantera. Man är också vassa i sina omställningar där de gärna söker lite direktare spel framåt för att straffa motståndaren när de vinner bollen.

Kalmar FF:s utveckling från den allsvenska premiären fram tills idag
– Oj. Mycket har hänt under året och det är en grupp som tagit stora kliv på flera olika plan. Vi har satt ett starkt fundament på plats under året med utgångspunkt i våra principer och metoder. Ju bättre vi kunnat dem, samtidigt som spelarna lärt känna varandra i det och knutit band, har vi också blivit mer flexibla utifrån olika matchplaner men med en grundstruktur på plats. Men det som varit häftigt att se i år, är spelarnas hängivenhet ute på planen, till sättet att spela. Men också till publiken och våra supportrar där de visat att de verkligen vågat släppa loss och vågat köra fullt ut! Vi hoppas det har synts och smittat av sig på vår omgivning som förhoppningsvis känner att de vill se oss spela fotboll fler gånger nästa säsong.  

Lagets uppladdning inför eftermiddagens match
– Vi kom upp till Stockholm igår kväll. Middag följdes av en kort liten summering av säsongen, vart vi står nu, och våra förväntningar inför matchen. Spelarna ansvarar själva för att starta upp på morgonen. Sedan kommer vi som vanligt ha ett matchmöte innan vi beger oss till Tele2 Arena och säsongens sista match.

Hammarby IF- Kalmar FF
Idag, lördag 4 december kl.15.00
Allsvenskan omgång 30

Annons