Truppen mot IFK Göteborg

24 april, 2019 | Okategoriserade

Imorgon (torsdag) är det dags för ny allsvensk omgång när Kalmar FF tar emot IFK Göteborg på Guldfågeln Arena. Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson är förväntansfull inför matchen efter den fina prestationen i Sundsvall och känner att laget fortsätter ta steg framåt i rätt riktning. 

– Det är en intressant och spännande match som väntar. Båda lagen kommer med gott självförtroende inför matchen efter seger i senaste omgången. För vår egen del hoppas jag att vi kan bygga vidare på det vi visade upp mot Sundsvall och ta ytterligare kliv, säger KFF:s tränare Magnus Pehrsson. 

Efter förlusten i premiärmatchen mot Sirius har Kalmar FF varit svårslagna där man spelat oavgjort två matcher och vunnit en. Nu väntar ett ypperligt tillfälle att haka på den övre halvan i tabellen i inledningen av säsongen. 

– Helheten var väldigt bra senast mot Sundsvall. Vi är inte stabila över 90 minuter men om man tittar på vår prestation över fyra senaste matcherna gör vi det bra. Av det vi visat upp är det bra toppar med väldigt få dalar. 

IFK Göteborg kommer senast från seger mot Helsingborgs IF och har dessförinnan vunnit mot IF Elfsborg och förlorat mot AFC Eskilstuna och Djurgårdens IF.

– De har haft en stark inledning och spelat bra i tre av fyra matcher. Precis som vi har de tagit steg framåt för varje vecka som går. De har mycket flexibilitet i hur de uppträder och det finns en ungdomlig entusiasm och fart som vi behöver hantera, avslutar Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson. 

Truppen mot IFK Göteborg
Viktor Agardius
Fidan Aliti
Chima Akas
Papa Diouf
Adrian Edqvist
Rasmus Elm
Viktor Elm
Moestafa El Kabir
Mahmoud Eid
Nils Fröling
Herman Hallberg
Lucas Hägg-Johansson
Piotr Johansson
Isak Magnusson
Maxwell
Emin Nouri
Romario
Hampus Strömgren
Måns Söderqvist

Skador/sjukdom
Gbenga Arokoyo (Hälsena)
Olle Lindqvist (Höft)
Johan Stenmark (Knä)
Henrik Löfkvist (Ljumske)
Chidiebere Nwakali (Sjuk)

Inbördes möten (tre senaste i Allsvenskan på Guldfågeln Arena)
2018-08-04, Kalmar FF- IFK Göteborg 2-1
2017-08-06, Kalmar FF- IFK Göteborg 1-0
2016-10-02, Kalmar FF- IFK Göteborg 4-2

Kalmar FF- IFK Göteborg
Torsdag 25 april kl.19.00
Guldfågeln Arena
Biljetter köper du här!

Annons