Truppen mot IFK Göteborg

20 september, 2020 | Nyhet

Under lördagen satte sig Kalmar FF på bussen till Göteborg för att ladda upp inför kvällens match på Gamla Ullevi. Matchen tillhör omgång 21 av den allsvenska tabellen och det är viktiga poäng som står på spel.

– Det kommer bli tajt de sista tio matcherna med mycket som står på spel för samtliga lag. Viktigt för oss blir att försöka få till en så bra helhet som möjligt och hjälpa varandra i att ta ansvar. Det gäller att vara tydliga och noggranna i det vi gör och hjälpas åt med jobbet både kring försvar- och anfallsspel, säger KFF:s assisterande tränare Stefan Larsson.

Kalmar FF kommer senast från förlust mot IFK Norrköping på Guldfågeln Arena där en svag första halvlek fällde avgörandet i en match som slutade 0-2.

– Hela gruppen känner fortfarande en stor revanschlusta efter den matchen och vi ska försöka använda det. Insatsen i den matchen var inte tillräckligt bra. Vi har pratat om det i veckan om att vara tydligare mot varandra vad som krävs och vad vi ska utföra. Verkligheten är att det är tio matcher kvar och väldigt mycket att spela om. Då gäller det att börja i rätt ände och verkligen ge oss själva chansen direkt från start i varje match som återstår.

Ole Söderberg har tagit plats mellan stolparna i de två senaste matcherna och imponerat. Trots att det är hans första matchminuter på över ett år. Innan Helsingborgs-matchen var hans senaste framträdande för AFC Eskilstuna i bortamatchen mot IFK Norrköping den 26 september 2019.

– För min del har det bara varit att gå in och köra utan att tänka. Det är ofta då du spelar som bäst. För egen del känns det riktiga bra. Nu handlar det om att vi måste bli enade och våga satsa. VI har inte råd att ha en 50/50-prestation i det som återstår, säger Ole Söderberg inför söndagens match.

I motståndarlaget IFK Göteborg tillträdde Roland Nilsson som ny tränare den 11 september. Under sina första matcher har det blivit seger mot Falkenberg i Allsvenskan följt av en förlust mot FC Köpenhamn i Europa League-kvalet.

– Jag känner att vi har stora chanser mot IFK Göteborg och det finns fina möjligheter till att kunna plocka tre poäng. Vi kommer gå in och kötta och försöka prestera så bra som möjligt. säger Ole Söderberg.

Tittar man på skadeläget i truppen är anfallaren Geir André Herrem tillbaka i full träning efter sin lårskada men behöver mer tid innan han är redo för matchspel. Alexander Ahl-Holmström fick en känning i baksida lår i senaste matchen mot IFK Norrköping och finns ej tillgänglig för spel. I övrigt saknas sedan tidigare Nils Fröling, Henrik Löfkvist och Lucas Hägg-Johansson. Viktor Elm fick sitt fjärde gula kort senast och är avstängd.

Truppen mot IFK Göteborg
Ole Söderberg
Tobias Andersson
Gbenga Arokoyo
Johan Stenmark
Douglas Bergqvist
Fidan Aliti
Sebastian Ring
Isak Magnusson
Emin Nouri
Piotr Johansson
Erik Israelsson
Carl Gustafsson
Romario
Filip Sachpekidis
York Rafael
Adrian Edqvist
Isak Jansson
Edvin Crona
Mayron George

Ej uttagningsbara
Viktor Elm (Avstängd), Henrik Löfkvist (Knä), Lucas Hägg-Johansson (Fot), Alexander Ahl-Holmström (Lår), Nils Fröling (Knä)

IFK Göteborg- Kalmar FF
kl.17.30, Gamla Ullevi
Domare: Kaspar Sjöberg

Annons