Truppen mot IK Sirius

1 november, 2019 | Nyhet

Imorgon (lördag) är det dags för omgång 30 av Allsvenskan när Kalmar FF tar sig an IK Sirius på Studenternas i Uppsala. Laget genomförde under fredagen det sista träningspasset inför matchen och flyger upp till Stockholm i eftermiddag. Jens Nilsson har tagit ut en 20-mannatrupp till matchen. 

– Det ska bli kul och spännande att få spela en match där vi har avgörandet i egna händer. Jag känner att gruppen har hanterat den något turbulenta veckan på ett väldigt bra sätt. Det finns all anledning att se fram emot matchen med optimism, säger Jens Nilsson inför matchen. 

IK Sirius säkrade det allsvenska kontraktet i senaste omgången efter oavgjort mot AFC Eskilstuna och kan gå in avslappnat till den sista omgången under morgondagen. 

– Det är ett bra lag vi ställs mot. De är bollskickliga och har individuell spets som vi behöver se upp med. Sedan har de skapat ett starkt kollektiv där uppe som jobbar hårt för varandra. 

För Kalmar FF är det en måstematch som väntar där man vid seger säkrar det allsvenska kontraktet. Jens Nilsson medger att det kan finnas en viss anspänning men att det är en rutinerad spelargrupp som varit med i liknande situationer tidigare.  

– Hanterar man det på rätt sätt kan det väga över till något positivt. När matchen väl blåser igång är det som vilken fotbollsmatch som helst. Men vi besitter en ganska erfaren trupp och de har varit med i många olika situationer i sin karriär. Vi ser fram emot matchen. 

Truppen mot IK Sirius

Lucas Hägg-Johansson
Emin Nouri
Henrik Löfkvist
Fidan Aliti
Viktor Agardius
Herman Hallberg
Romario
Piotr Johansson
Nils Fröling
Rasmus Elm
Geir André Herrem
Jesper Manns
Alexander Jakobsen
Rafinha
Alexander Ahl-Holmström
Filip Sachpekidis
Måns Söderqvist
York Rafael
Viktor Noring
Viktor Elm

Ej uttagningsbara
Chidiebere Nwakali (Sjuk)
Johan Stenmark (Knä)

Annons