Truppen mot Malmö FF

18 maj, 2019 | Okategoriserade

Imorgon, söndag, är det dags för omgång 10 av Allsvenskan när Kalmar FF tar sig an Malmö FF på Stadion kl.15.00. KFF stod för en stark prestation senast mot BK Häcken men blev utan poäng och kommer rejält revanschsugna till matchen. 

– Det är en väldigt tuff bortamatch som väntar mot ett bra fotbollslag som leder serien. Sedan är det samtidigt oerhört inspirerande då det verkar som det blir mer eller mindre slutsålt. Jag vet hur atmosfären är på Stadion och det blir inte mycket bättre än så i Skandinavien. Vi kommer dit som bortalag och är där för att förstöra festen, säger Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson. 

Efter en stark prestation, med bland annat två stolpträffar, senast på Bravida Arena fick Kalmar FF åka hem med noll poäng, vilket så klart var en oerhörd besvikelse. 

– Det är en väldigt väl genomförd match från vår sida. Häcken borta är en tuff motståndare och  vi bemästrar den på ett bra sätt. Totalt sett släpper vi till två eller tre målchanser samtidigt som vi skapar det dubbla och har två stolpskott, samt en utebliven straff. Men fotboll går ut på att vinna och det var en stor besvikelse efter matchen. Nu har vi lagt det bakom oss och har fullt fokus på morgondagens uppgift. 

En annan positiv sak från senaste matchen var att Rafinha, som missat stora delar av vårsäsongen på grund av skada, fick göra sin allsvenska debut. Inom kort hoppas man att han på allvar ska kunna vara med och konkurrera om en startplats i Kalmar FF.  

– Han har visat i träning och i sitt korta inhopp att han är redo att spela allsvensk fotboll. Både i tempo, kvalitét och intensitet. Sedan handlar det om att kunna bibehålla de aktionerna och den intensiteten i 90 minuter. 

En annan spelare som närmar sig comeback är Henrik Löfkvist som börjat träna med boll och tar steg framåt för varje dag som går. 

– Det går väldigt bra för Henrik. Han löper snabbt och mycket just nu och såg riktigt trevlig ut på dagens träning i de momenten han är med i. Går det som vi tror stegras han in i fotbollsträning under början av nästa vecka. 

I övrigt saknades både Moestafa El Kabir och Rasmus Elm i senaste matchen men finns nu med i morgondagens trupp till matchen mot Malmö FF.

– Både Moestafa och Rasmus tränade idag och är redo för spel, avslutar Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson. 

Truppen mot Malmö FF
Viktor Agardius
Fidan Aliti
Chima Akas
Papa Diouf
Mahmoud Eid
Rasmus Elm
Viktor Elm
Nils Fröling
Herman Hallberg
Lucas Hägg-Johansson
Piotr Johansson
Isak Magnusson
Maxwell
Viktor Noring
Emin Nouri
York Rafael
Rafinha
Romario
Moestafa El Kabir
Måns Söderqvist

Skador/sjukdom
Gbenga Arokoyo (Hälsena)
Olle Lindqvist (Höft)
Johan Stenmark (Knä)
Henrik Löfkvist (Ljumske)

Tre senaste allsvenska matcherna mot Malmö FF på Stadion
2018-09-23, Malmö FF- Kalmar FF 4-0
2017-08-11, Malmö FF- Kalmar FF 6-0
2016-07-23, Malmö FF- Kalmar FF 1-1

Malmö FF- Kalmar FF
Söndag 19 maj kl.15.00
Domare: Bojan Pandzic
Stadion, Malmö

Annons