Truppen mot Östersund

4 maj, 2019 | Okategoriserade

Imorgon (söndag) är det dags för omgång sju av Allsvenskan när Kalmar FF tar emot Östersunds FK på Guldfågeln Arena. KFF tränade sista träningspasset vid lunchtid under lördagen och är redo för morgondagens match. 

– Vi är laddade för att göra ytterligare en bra match och spinna vidare på insatsen vi stod för på Behrn Arena. Suget efter att ta årets första hemmaseger är stort och vi ser fram emot matchen, säger Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson. 

I senaste matchen mot Örebro SK radade Kalmar FF upp målchanser och stod för en av sina bästa prestationer den här säsongen.

– Om vi tittar över 90 minuter är det vår bästa prestation hittills. Vi spelar en bra fotboll i alla delar av spelet och släpper till få målchanser och skapar mycket framåt.

Däremot är Magnus Pehrsson noga med att poängtera att det är en ny match med nya förutsättningar och andra utmaningar som man ställs inför under morgondagen. 

– Vi behöver vara flexibla i vårt sätt att spela. Det kanske är andra ytor att komma åt denna gången och annat vi måste täppa till försvarsmässigt. Men det är en bra känsla hos mig och spelarna att vi blir bättre för varje vecka som går. Samtidigt har vi en stor hunger efter att få vinna fotbollsmatcher. 

Maxwell och El Kabir stod för väldigt fina prestationer mot Örebro och Papa Diouf är tillbaka i truppen till matchen mot Östersund. Det innebär att konkurrensen blir allt hårdare och Magnus Pehrsson ser oerhört positivt på situationen som råder just nu. 

– Det är först nu vi kan känna av den trupp vi har byggt upp. Tyvärr har vi haft spelare som varit skadade, sjuka och kommit in sent. Nu är många tillbaka vilket tvingar fram det bästa av spelarna och skapar en situation där det är oerhört tufft att ta sig in bara på bänken. Det är svåra val vi ställs inför när vi ska ta ut en startelva och det är så vi vill ha det. Vi har en bänk just nu som verkligen kan gå in och förändra matcher. 

Morgondagens motståndare Östersund har öppnat årets allsvenska starkt och placerar sig på 4:e plats i tabellen med tre vinster, två oavgjorda och en förlust. 

– Det är ett lag som haft en liknande utveckling som oss själva. De började sådär men har tagit kliv framåt för varje vecka som går och blivit tydligare i hur de ska försvara och anfalla. Jag ser två lag som vill spela offensivt, ha ett eget passningsspel och har mycket skickliga spelare med fart. Känslan är att det blir en väldigt jämn match imorgon. 


Truppen mot Östersunds FK
Viktor Agardius
Fidan Aliti
Chima Akas
Papa Diouf
Mahmoud Eid
Rasmus Elm
Viktor Elm
Moestafa El Kabir
Nils Fröling
Herman Hallberg
Lucas Hägg-Johansson
Piotr Johansson
Isak Magnusson
Maxwell
Emin Nouri
Romario
Hampus Strömgren
Måns Söderqvist
Skador/sjukdom
Gbenga Arokoyo (Hälsena)
Olle Lindqvist (Höft)
Johan Stenmark (Knä)
Henrik Löfkvist (Ljumske)

Inbördes möten (tre senaste i Allsvenskan på Guldfågeln Arena)
2018-04-18, Kalmar FF- Östersunds FK 1-1
2017-09-24, Kalmar FF- Östersunds FK 2-1
2016-09-17, Kalmar FF- Östersunds FK 2-0

Kalmar FF- Östersunds FK
Söndag 5 maj kl.15.00
Guldfågeln Arena

Annons