Truppen mot Polissia Zjytomir

2 februari, 2024 | Nyhet

I eftermiddag ställs Kalmar FF mot Polissia Zjytomir i en träningsmatch på lägret i Pinatar. En 21-mannatrupp är kallad till matchen som startar kl.17:00. Matchen ser du live på Sportbladet.

Kalmar FF:s assisterande tränare Jens Karlsson inför matchen om…

Träningslägret i Pinatar så här långt
– Så här långt tycker jag att lägret varit mycket bra. Bra plan och bra väder att träna fotboll i. Det är ju förutsättningar vi inte haft i Kalmar sista tiden. Spelarna har verkligen jobbat stenhårt och haft en fin energi på och utanför planen. 

Fokuset på lägret
– Framförallt så är det tre delar vi har fokuserat extra mycket på, det är vårt presspel. Framförallt högt upp i planen. Sen har vi också jobbat en del med hur vi försvarar vårt straffområde. Offensivt har fokuset legat på hur vi ska skapa målchanser och specifikt på våra rörelser i och runt straffområdet. 

Motståndaren: Polissia Zjytomir
– Laget vi ställs mot är ju ett topplag i Ukrainska ligan, så dom lär hålla en hög nivå. Det blir nog ett steg upp från vad vi har mött hittills. Det är ett lag med mycket fysik, som spelar en ganska snabb och attackerande fotboll och som har en hel del individuellt skickliga spelare. Vårt fokus ligger ju framförallt på de delarna vi har jobbat med här nere. Vi vill ju se att vi som lag tar fortsatta kliv framåt. Vi ser fram emot en spännande och intressant match. 

Ej tillgängliga för spel: Johan Karlsson, Carl Gustafsson

Annons