Truppen till årets första träningsmatch

17 januari, 2023 | Nyhet

Laget är inne på årets tredje träningsvecka och imorgon, onsdag, kl.15.00, är det äntligen dags för årets första träningsmatch när Kalmar FF tar sig an Lyngby BK i Höllviken.

Tre snabba med Kalmar FF:s huvudtränare Henrik Jensen inför matchen

Hur känns det att gå in till årets första träningsmatch med Kalmar FF?
– Det känns jättebra, vi har haft två riktigt bra träningsveckor. Spelarna jobbar väldigt hårt och jag tycker vi har kommit en bit med vårt spelsätt. Vi har fokuserat på speluppbyggnad och presspel och jag ser fram emot att se det i matchen imorgon. Vi har såklart också jobbat med vår fysik och där ska det bli intressant att se var vi ligger till. Det är 9 veckor kvar av försäsongen så vi har mycket tid att jobba vidare med.

Vad är det för typ av lag som vi ställs mot?
– Lyngby är ett traditionsrikt lag som alltid spelar unga spelare. Det är ett tekniskt skickligt lag som spelar positiv fotboll och det kommer bli kamp om bollen, vilket lag som kontrollerar bollen. Det är också ett lag som de senaste åren har byggt ihop en bra defensiv och med en kompakt uppställning som pressar högt. Lyngby är också längre fram i sina förberedelser, detta är deras tredje träningsmatch. Det kommer bli ett högt tempo och det kommer bli en bra match för oss.

Vilka förväntningar har du på matchen?
– Jag förväntar mig en match i högt tempo sett till att det fortfarande är försäsong. Vi kommer se de bitarna i spelsättet som vi jobbat med och jag ser fram emot att få en ännu bättre referens i vart laget befinner sig i förberedelserna inför säsongen. Jag förväntar mig att se spelarna uttrycka sig på bästa möjliga sätt och visa framfötterna.

Henrik Jensen gör sin första match som huvudtränare i Kalmar FF under onsdagen när man tar sig an Lyngby BK i Höllviken.

Truppen mot Lyngby BK

1. Ricardo Friedrich
2. Axel Lindahl
3. David Kristjan Olafsson
6. Rasmus Sjöstedt
7. Kevin Jensen
9. Mileta Rajovic
11. Simon Skrabb
13. Johan Karlsson
14. Noah Shamoun
16. Isak Vidjeskog
17. Carl Gustafsson
18. Isak Bjerkebo
19. Saku Ylätupa
22. Nahom Girmai Netabay
24. Sebastian Nilsson
25. Rony Jansson
28. Elias Olsson
29. Romario
30. Jakob Kindberg
32. Casper Andersson
39. Lars Saetra

Utöver det ansluter även Leon Isa 52, Wilmer Andersson 50 och Ville Nilsson 51 från U19.

Motståndarna: Lyngby BK

  • Lyngby BK är nykomlingar i den danska superligaen och befinner sig i dagsläget på 12:e plats efter 17 omgångar.
  • Har en månad kvar till omstart i ligaspelet då de ställs mot Nordsjälland den 19:e februari.
  • Danska mästare två gånger: 1983 och 1991-1992.
  • Har spelat två träningsmatcher under 2023 och vunnit båda. Först mot Fremad Amager med 5-0 och därefter mot Hvidovre med 3-2.

TV-sändning

Matchen spelas i Höllviken och går att se på två olika sätt: Antingen via Barometern och Expressen. Mer information hittar du via respektive länk.

Annons