Tung avslutning på säsongen

4 november, 2012 |

Söndagens bortamatch mot Syrianska FC slutade med en 3-0-förlust

Det blev en tung avslutning på fotbollssäsongen 2012. Söndagens sista seriematch mot Syrianska FC slutade med en 3-0-förlust på Södertälje Fotbollsarena.

Matchen inför 3109 åskådare på ett kylslaget Södertälje Fotbollsarena var mållös efter 45 minuter. Inget av lagen skapade några heta målchanser i en halvlek som klart dominerades av hemmalaget. KFF tvingades också till ett tidigt byte när Abiola Dauda klev av skadad i den 12:e minuten och ersattes av Sebastian Andersson.

KFF inledde den andra halvleken på ett klart bättre sätt och hade en bra period fram till timmen spelad. Men efter det blev man hårt straffad med två baklängesmål inom loppet av tre minuter.

1-0 kom i den 63:e minuten genom Dinko Felic som nickade in en frispark från Lolo Chanko. I den 66:e minuten kom också 2-0 när Sharbel Touma drämde in bollen på volley efter en hörna.

I det läget kändes säsongens siat seriematch avgjord och KFF hade svårt att komma tillbaka in i matchen.

Hemmalaget skulle även hinna med att göra 3-0 innan domaren Markus Strömbergsson blåste för full tid. Sju minuter före slutet fastställde mittfältaren Anders Bååth resultatet  när han vräkte upp bollen i krysset efter ett misslyckad ingripande av Etrit Berisha.

Dagens resultat innebar att Kalmar FF tappade två placeringar i den allsvenska tabellen och slutade på en tionde plats. Syrianska kunde däremot fira ordentligt efter matchen eftersom laget i och med segern säkrade nytt allsvenskt kontrakt.

IF Elfsborg blev Svenska Mästare 2012 och Gais och Örebro SK får starta om i Superettan. GIF Sundsvall möter Halmstads BK i det allsvenska kvalet. Östers IF och IF Brommapojkarna tar steget upp i Allsvenskan 2013.