Tung förlust i kvällens match

14 maj, 2023 | Nyhet

Ett revanschsuget Kalmar FF kom från en förlust i Stockholm. Under söndagen skulle föreningen få chansen mot ett nytt Stockholmslag, eftersom Brommapojkarna kom på besök. KFF hade inför matchen aldrig förlorat mot BP på hemmaplan och behövde ta tre poäng för att ge sig själv förutsättningen att hänga på i tabelltoppen.

Söndagen bjöd på fotboll och sol på Guldfågeln Arena. 5161 personer hade tagit sig till arenan för att se Kalmar FF ta emot Brommapojkarna. Bortalaget, som inte hade släppt in ett mål på fyra raka matcher, har visat överraskande bra form under säsongens inledning. Hemmalaget låg inför matchen välförtjänt på en femteplats och längst fram startade en glödhet Mileta Rajovic.

Matchen började med ett hårt pressande BP som tidigt skapade farligheter runt Kalmars defensiv. Ricardo Friedrich fick jobba både i- och utanför eget straffområde. Efter ett drygt tio minuter långt speluppehåll, på grund av en skadad linjedomare, sattes spelet igång igen i den 24:e spelminuten. KFF etablera sig mer på offensiv planhalva och ökade passningstempot.

Det skulle inte ta lång tid för bollinnehavet att bära frukt. För i den 35:e minuten var Mileta Rajovic på rätt plats vid rätt tillfälle. BP:s försvarare halkade till vilket ledde till en nästan helt fristående Kalmar-anfallare. Med huvudet satte dansken dit sitt sjätte mål för säsongen och planens rödvita lag gick upp i ledning. Men den nyvunna glädjen skulle försvinna lika snabbt som den anlänt. För fem minuter senare fick en fristående Ludvig Fritzson bollen mitt i straffområdet och tryckte upp den bakom Ricardo Friedrich.

Till följd av det långa avbrottet fick första halvlek förlängas med tio minuters tilläggstid. Inga nya mål registrerades under halvlekens slutskede och lagen gick till halvtid med delad poäng.

KFF gick ut i andra halvlek med högre frenesi och radade direkt upp ett par chanser. Mileta Rajovic fick i 52:e minuten en jättechans i offensivt straffområde men nickade bollen tätt utanför BP:s högra stolpe. Hemmapressen fortsatte och Simon Skrabb träffade stolpen med en bredsida. Men det ville sig inte riktigt för KFF.

BP var fortsatt motståndskraftiga och skulle till slut få utdelning för sitt slit. För i den 72:e minuten satte Oscar Pettersson ledningsmålet. Återigen fick en BP-spelare stå omarkerad, den här gången utanför straffområdet, och kunde slå in bollen vid bortre stolpen. FF:s ledningsmål utraderades helt och istället var det hemmalaget som behövde jaga mål de sista 20 minuterna.

Men trots att både Mileta Rajovic och Simon Skrabb hade kvitteringschanser satte bortalagets Samuel Kroon matchens sista mål. En boll förlorad centralt på planen gav mittfältaren fri gata att sätta 1-3. KFF försökte med en sista forcering men marginalerna var inte på hemmalagets sida.

Kalmar hade inför matchen gjort mål i 17 raka matcher mot BP, en rad som höll i sig. Men idag räckte det inte med ett mål och KFF:s andra raka förlust i Allsvenskan var ett faktum. Lagen byter i och med resultatet plats med varandra i tabellen.

Text: Albin Bramstedt