Tung förlust i Södertälje

11 september, 2011 |

Kalmar FF förlorade söndagens bortamatch mot Syrianska FC med 2-1

Kalmar FF åkte på en mycket tung förlust i söndagens bortamatch mot Syrianska FC. Razak Omotoyossi och Sharbel Touma såg till att hemmalaget kunde kvittera ut samtliga poäng efter seger 2-1 (1-0) inför 1813 åskådare på Södertälje Fotbollsarena. Erik Israelsson målskytt för Kalmar FF.

Kalmar FF klev in till dagens match mot Syrianska FC med ett bra självförtroende. Fyra av sex inspelade poäng på de två senaste matcherna och dessutom obesegrade på konstgräs den här säsongen.

Det var också Nanne Bergstrand mannar som inledde matchen piggast och dominerade stora delar av den första halvtimmen på Södertälje Fotbollsarena. Kalmar FF skapade en handfull kvalificerade målchanser framför hemmamålvakten Dwane Miller men oförmågan att sätta dit bollen när lägen uppkommer lös återigen igenom hos de rödvita spelarna.

Istället åkte KFF på ett smärtsamt baklängesmål när hemmalaget Razak Omotoyossi i den 33.e minuten hittade rätt bakom KFF-målvakten Etrit Berisha. Ett ledningsmål som kom från en blixt från klar himmel och som stod sig halvleken ut.

I den 58:e minuten gjorde SFC-tränaren Özcan Melkemichel ett minst sagt lyckad byte. Ut gick Anders Bååth och in kom Sharbel Touma. 58 sekunder senare gjorde han 2-0 bakom Etrit Berisha.

KFF gav dock aldrig upp och tio minuter senare fick Erik israelsson till en fullt rättvis reducering. Israelsson nådde högst på en hörna slagen av Tobias Eriksson och efter det började KFF.s jakt på en kvittering. Nanne Bergstrand bytte först in Pedro Henrique och Kristoffer Fagercrantz och på slutet Måns Söderqvist.

Trots en intensiv press mot hemmamålet de avslutande tjugo minuterna kunde Syrianska hålla undan och knipa samtliga tre poäng. Därmed är KFF:s förlustnolla på konstgräs bruten för den här säsongen.

För Kalmar FF väntar härnäst semifinal mot IFK Göteborg i Svenska Cupen. En match som spelas på onsdag i nästa vecka med avspark klockan 18:30 på Gamla Ullevi. Räkna då med ett revanschsuget Kalmar FF som kliver in på Gamla Ullevi.

Nästa allsvenska match spelas kommande lördag (17/9) då Halmstads BK kommer på besök till Guldfågeln Arena.