Tung förlust på Borås Arena

18 oktober, 2020 | Nyhet

Det var hemmalaget IF Elfsborg som tog ledningen i eftermiddagens match, på Borås Arena, efter 23 minuters spel. Mittbacken Joseph Okumu vann en nickduell i offensivt straffområde och assisterade Fredrik Holst som tryckte dit ledningsmålet för hemmalaget.

Fem minuter senare ökade man på till 2-0 efter att Jeppe Okkels kom helt fri och placerat in bollen mellan benen på Ole Söderberg. Resultatet stod sig halvleken ut och det fanns en hel del att fundera på för Kalmar FF inför den andra halvleken. Två byten genomfördes under pausvilan där Isak Jansson och Edvin Crona ersatte Carl Gustafsson och Johan Stenmark.

Det blev dock en jobbig start på den andra halvleken där IF Elfsborg fick en straff efter kvarten spelad. Per Frick gjorde inga misstag från elva meter och rullade in 3-0 för hemmalaget.

Tolv minuter före full tid kom ett reduceringsmål när Erik Israelsson nickade in 3-1, efter ett perfekt inlägg från nyinbytte Emin Nouri. Hans andra mål för säsongen. Närmre än så kom dock inte Kalmar FF denna eftermiddagen och IF Elfsborg vann matchen rättvist på Borås Arena.

Härnäst för Kalmar FF väntar Falkenbergs FF som gästar Guldfågeln Arena på söndag kl.14.30. Tack till alla supportrar som stöttat oss i samband med eftermiddagens match.

Startelva: Ole Söderberg, Sebastian Ring, Johan Stenmark, Douglas Bergqvist, Gbenga Arokoyo, Piotr Johansson, Carl Gustafsson, Erik Israelsson, Romario, Isak Magnusson, Geir André Herrem

Ersättare: Lucas Hägg-Johansson, Filip Sachpekidis, Emin Nouri, York Rafael, Isak Jansson, Nils Fröling, Edvin Crona

Byten
47 min: Isak Jansson in, Carl Gustafsson ut
47 min: Edvin Crona in, Johan Stenmark ut
59 min: Nils Fröling in, Geir André Herrem ut
73 min: Emin Nouri in, Gbenga Arokoyo ut
84 min: Filip Sachpekidis in, Sebastian Ring ut