Tung förlust på Strandvallen

26 september, 2012 |

Kalmar FF förlorade onsdagskvällens bortamatch mot Mjällby AIF med 1-0

Kalmar FF förlorade onsdagskvällens bortamatch mot Mjällby AIF. Hemmalaget vann med 1-0 efter mål av Pär Eriksson inför 4092 åskådare på Strandvallen.

Mjällby AIF fortsätter att ”spöka” för Kalmar FF i Allsvenskan. På onsdagskvällen kom KFF:s fjärde raka förlust mot Mjällby efter en tung 1-0-förlust på ett blåsigt och regnigt Strandvallen.

KFF inledde matchen bra och både Sebastian Andersson och Jonathan McDonald hade varsitt fint läge runt straffområdet utan att lyckas att trycka in bollen. Mjällby jobbade sig in i matchen och efter drygt 20 minuters spel var hemmalaget riktigt nära att ta ledningen när Daniel Ivanovski skyfflade bollen över ribban från några meters håll. Ledningsmålet skulle dock komma strax före halvtid genom Pär Eriksson som efter en passning från Marcus Pode blev helt friställd och stötte bollen över Etrit Berisha.

I den andra halvleken flyttade KFF upp laget. Men något större tryck fick man inte på MAIF som istället var sylvassa i sina kontringar och tvingade Etrit Berisha till flera kvalifiverade räddningar.

Även om spelet var jämnt sista 45 minuterna så skapade KFF inte en riktigt farlig målchans.

KFF:s dystra facit Mjällby fortsätter. Sex allsvenska försök men fortfarande ingen seger.

För KFF väntar härnäst ny bortamatch då laget på söndag ställs mot Gefle IF FF på Strömvallen.