Tung kväll på Guldfågeln Arena

24 augusti, 2020 | Nyhet

Kalmar FF kom till spel i kvällens match mot Mjällby AIF utan målvakten Lucas Hägg-Johansson. Efter ett sent test tvingades han utgå från den presenterade truppen på grund av skada. Tobias Andersson klev in mellan stolparna och fick göra sin allsvenska debut samtidigt som Ole Söderberg tog plats på avbytarbänken.

Spelmässigt var det en jämn matchinledning där bägge lagen stack upp emellanåt och skapade några halvchanser. Men det var Mjällby som skulle göra matchens första mål. I den 25:e minuten kom ett långt inkast in mot Kalmars straffområde. Mittbacken Erik Björkander kom först på bollen och nickskarvade in ledningsmålet för bortalaget.

Tio minuter senare kom kvitteringen från Kalmar FF när en hörna från Romario letade sig fram till Isak Magnusson, som volleysköt in kvitteringen. Hans tredje mål för säsongen.

I den 84:e matchminuten kom sedan matchavgörandet när Mjällby fick en frispark i kanten av straffområdet. En lyftning in mot straffområdet resulterade i ett olyckligt självmål, efter en touch, och gav 2-1 för bortalaget. Under de sista minuterna kom även 3-1 och 4-1 som blev slutresultatet denna måndagskväll på Guldfågeln Arena.

Nanne Bergstrand efter matchen
– Första halvlek är en väldigt låst match. Bägge målen kommer efter fasta situationer. Sedan finns det ingen chans att kunna vinna några fotbollsmatcher när man släpper in tre mål på fasta situationer. Det är en tuff förlust ikväll och den är väl symbolisk för oss just nu också.