Två dagar till premiär – nu agerar Kalmar FF

1 april, 2022 | Nyhet

Premiären närmar sig
Nu på söndag hälsar vi Svenska mästarna Malmö FF välkomna till Guldfågeln Arena för den allsvenska premiären 2022. Det blir såklart en tuff men inspirerande uppgift som många väljer att kalla för en tidig seriefinal.

– Det känns fantastiskt att äntligen kunna ha en ”normal” premiär med allt vad det innebär i form av publik, stämning och riktigt bra och positiv fotboll, säger klubbchefen Markus Rosenlund.

Det har lyfts en del frågor runt gräset på Guldfågeln Arena. Hur ser det ut nu?

– Jodå, det tar sig. Vi valde att flytta träningsmatchen mot Värnamo till Ekerum Resort för att ge vår gräsmatta chansen för att komma i toppform inför premiären. Tyvärr har vi haft ganska kalla nätter den senaste veckan så förutsättningarna har inte varit helt optimala.

Helt nytt grepp
Kalmar FF kommer testa en väldigt spännande teknik för att boosta gräsmattan de sista 48 timmarna innan matchen.

– Vårt nära samarbete med Guldfågeln ger oss möjligheten att göra en blixtinsats dagarna före avspark. Vi kommer släppa ut 10 000 höns och kycklingar på planen för att på ett naturligt och hållbart vis gödsla gräset. Hönsgödsel innehåller mängder med näringsämnen och har visat sig fungera bra på såväl kort som lång sikt, så vi ser optimistiskt på den här möjligheten. Fåglarna har dessutom matats lite extra under den senaste veckan för att verkligen kunna ge järnet fram till matchdagen. De är även drillade av en expert från jordbruksdepartementet att söka upp särskilt utsatta områden så att gödslet hamnar där det behövs som allra mest. Det är ett oprövat grepp men vi hyser stora förhoppningar om att detta blir grädden på moset för gräset. Lite som en SPA-behandling.

Kycklingsläpp
Den som är nyfiken kan komma till Guldfågeln Arena idag, fredag 1 april klockan 14.00, och bevittna när fåglarna släpps ut på arenan.

– Vi skriver lite historia här och självklart ska våra supportrar få vara med och bevittna intåget. Det finns även möjlighet att ta selfies med utvalda fåglar under den första timmen. Efter det måste de få jobba på i sin egen takt i lugn och ro. Man vill ju inte ha publik när man gör tvåan så att säga.

Annons