U17: Seger mot IF Elfsborg

23 juni, 2021 | Nyhet

Det blev seger för Kalmar FF:s U17-lag i eftermiddagens match mot IF Elfsborg på Gasten., som var den sista matchen innan uppehållet. Segern innebär att man tog sig upp på en andraplats i tabellen två poäng bakom serieettan Malmö FF. Hela tabellen finns att se via länken här!

Gästande Elfsborg tog ledningen i dagens match genom Lukas Paulsén efter tjugo minuters spel. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan. Efter paus kom Kalmar tillbaka in i matchen och kunde först reducera genom Marcus Karlsson. Strax därefter kom även ledningsmålet signerat Mohamed Issack. Med tio minuter kvar att spela punkterade Marcus Karlsson matchen med sitt andra mål för dagen och såg till att Kalmar FF tog med sig alla tre poängen denna onsdagseftermiddag.

Kalmar FF- IF Elfsborg 3-1 (0-1)
Mål: Mohamed Issack, Marcus Karlsson 2

U17-tränaren Philip Rosqvist efter matchen
– Efter en svagare insats mot Trelleborg i lördags så var det läge att snabbt studsa tillbaka med en bra insats inför ett kortare sommaruppehåll för spelarna. Vi visar direkt från start att vi är det laget som vill driva matchen i ett högt tempo. Framförallt med bollen som vi flyttar bra med tålamod vilket ger oss ett tydligt grepp om matchen. Vi skapar också en hel del chanser för att kunna ta ledningen. Elfsborg är kompakta och lyckas via en omställning ta ledningen med 1-0. I halvtid korrigerar vi litegrann vilket gör att vi får bättre djupledsspel och variation i vårt anfallsspel. Andra halvlek är säsongens bästa där vi är intensiva i vårt försvarsspel, tar tillbaka bollen snabbt vid bolltapp i kombination med varierat anfallsspel. Vi gör tre fina fotbollsmål med bud på fler. En stor eloge till spelarna som visar att de tar kliv framåt i sin utveckling. Vilket bådar för en rolig fortsättning när vi återsamlas 12 juli. 

Annons