U19: 3-2-seger i Halmstad

19 juli, 2013 |

Kalmar FF tog tre viktiga poäng när Halmstads BK besegrades med 3-2 på bortaplan

Kalmar FF besegrade Halmstads BK med 3-2 på Sannarps IP i fredagskvällens seriematch i U19 Allsvenskan Södra. Målen gjordes av Axel Roosling (bilden), Mattias Dolk och Herman Sillerström.

Kalmar FF U19 avslutade vårsäsongen med två raka segrar efter 4-0 mot Kristianstads FF och 4-1 mot Östers IF. På fredagskvällen var det omstart av serien efter en månads uppehåll och laget visade direkt att formen håller i sig. Detta efter en 3-2-seger mot erkänt starka Halmstads BK på ett soligt och varmt Sannarps IP.

Kalmar FF fick en drömstart på matchen när Axel Roosling gjorde 1-0 redan i den första minuten. Detta efter en fint inspel från kanten av Filip Sachpekidis där Roosling snyggt placerade in bollen bakom hemmamålvakten Rasmus Lundgren.

Filip Sachpekidis fick sedan efter 24 minuter lämna planen efter två gula kort och med en man mindre var det inte så mycket som talade för KFF. Men laget visade moral och styrka och i den 31:e minuten kom även 2-0 genom Mattias Dolk som svarade för matchens mål när han avlossade ett skott utanför straffområdet som seglade in i det bortre krysset.

Hemmalaget kom dock tillbaka in i matchen efter två snabba mål inom loppet av fem minuter och när lagen gick till pausvila stod det 2-2 på resultattavlan.

Det matchavgörande målet föll i den 67:e minuten och gjordes av mittbacken Herman Sillerström som nickade in 3-2 efter en frispark slagen av Emil Sjöstedt.

HBK jagade sedan en kvittering men KFF kunde hålla undan och plocka med sig tre viktiga poäng från en av säsongens svåraste bortamatcher.

Kvällens seger innebar också att Kalmar FF klättrade en placering i tabellen och nu är ny tabelltvåa på 30 poäng. KFF har samma poäng som serieledande Malmö FF men med sämre målskillnad samt en match mer spelad än skåningarna.

Om drygt en vecka, söndagen den 28 juli klockan 13:00, väntar nytt möte med Halmstads BK när lagen ställs mot varandra på Gastens IP.