U19: Crona fyramålsskytt i smålandsderbyt!

8 mars, 2019 | Okategoriserade

Det blev seger i kvällens match mot Östers IF med 4-0 (2-0). Målskyttar: Edvin Crona 4

Det var svåra väderförhållanden som väntade för båda lagen i dagens smålandsderby. Hårda vindar och kyla gjorde dagens match till en riktig utmaning på Gasten IP.

Ledningsmålet kom redan efter tio minuter när Isak Jansson snyggt spelade fram Edvin Crona som kunde sätta dit 1-0 för Kalmar FF. Tjugo minuter senare var det dags igen när samme Crona snodde bollen vid ett uppspel och ökade på ledningen, som stod sig halvleken ut.

– Vi är väldigt intensiva i ett högt försvarsspel och riktigt bra anfallsspel emellanåt. Vi har hög fart på många i vår offensiv och defensiv, säger KFF:s tränare Jörgen Petersson.

I den andra halvleken dröjer det fram till den 67:e matchminuten innan det rasslade till bakom Östers målvakt igen. Victor Backman spelade fram Edvin Crona som kunde sätta dit sitt tredje mål för kvällen. Men Edvin var inte färdig där. Med fyra minuter kvar av matchen skulle vi få se kvällens snyggaste mål. Benjamin Hajdari och Anton Ekeroth väggspelar sig förbi Öster–försvaret varpå Hajdari sedan spelar in bollen till Edvin Crona som kunde stöta in 4-0.,

– Vi gör en bra match idag och jag är stolt över grabbarna. Vi är snäppet bättre än våra motståndare, avslutar U19-tränaren Jörgen Petersson.

Dagens mål från Edvin Crona innebär att han nu gjort tolv mål på de inledande sju matcherna under 2019.