U19: Delad poäng på Gasten

13 september, 2013 |

Kalmar FF spelade oavgjort 2-2 mot Malmö FF i U19 Allsvenskan Södra

Fredagskvällens hemmamatch mot Malmö FF i U19 Allsvenskan Södra slutade oavgjort 2-2, efter 1-1 i halvtid. KFF-s mål gjordes av Ludvig Holmertz och Herman Sillerström (bilden).

Kalmar FF fortsätter att plocka poäng mot topplagen i U19 Allsvenskan Södra. I förra hemmamatchen blev det oavgjort 1-1 mot tvåan IFK Göteborg och i kvällens match mot serieledande Malmö FF blev det på nytt en poäng efter 2-2 på ett soligt Gasten.

KFF fick en smakstart på matchen när Ludvig Holmertz ordnade 1-0 redan i den 4:e minuten. Ett vackert fotbollsmål där Holmertz slet sig fri på sin vänsterkant och avslutade snyggt genom att vinkla in bollen intill den bortre stolpen.

Malmö FF kvitterade till 1-1 tio minuter innan paus i en halvlek som bjöd på tufft spel från båda lagen.

Gästerna inledde den andra halvleken bäst och tog också ledningen i den 57:e minuten genom Mirza Halvadzic som hittade rätt bakom John Håkansson.

Men KFF kom tillbaka starkt och i den 65:e minuten gjorde KFF-tränaren ett dubbelbyte när Herman Hallberg och Herman Sillerström kom in istället för Jacob Johansson och Elie Kouakou.

Och det blev en av inhopparna som ordnade kvitteringen. På en hörna i den 80:e minuten nådde Herman Sillerström högst och nickade in 2-2 som också blev slutresultetet.

On en vecka rullar seriespelet vidare och för KFF väntar då Mjällby AIF på bortaplan.