U19: Derbyseger på Gasten

1 augusti, 2013 |

Kalmar FF besegrade Östers IF med 5-2 i U19 Allsvenskan Södra

Kalmar FF besegrade Östers IF i torsdagens Smålandsderby i U19 Allsvenskan Södra. Matchen slutade 5-2, efter 2-0 i halvtid.

Ludvig Holmertz blev tvåmålsskytt och övriga mål gjordes av Benjamin Knezevic, Mattias Dolk och Nika Chkheidze.

Kalmar FF U19 tog säsongens tredje raka seger mot Östers IF när man i eftermiddag vann med 5-2 på ett soligt Gasten. Även om KFF gör fem mål framåt och vinner med klara segersiffror så stod laget för en tämligen svag insats. I alla fall sett till första halvlek då KFF inte alls kom upp i normal nivå och gästerna var det klart spelförande laget.

Trots det var det Kalmar FF som hade med sig en 2-0-ledning in till pausvilan efter mål av Benjamin Knezevic och Mattias Dolk.

I andra halvlek fick publiken runt Gasten se ett betydligt bättre KFF. Tio minuter in på halvleken fick gästerna straff och möjlighet att komma tillbaks in i matchen. Fredrik Karlsson som ersatte Lucas Hägg Johansson mellan stolparna stod dock för en bra räddning som blev helt matchavgörande. Istället för reducering kunde KFF genom Ludvig Holmertz göra 3-0 och 4-0 inom loppet av en minut och efter det kunde KFF kontrollera matchen.

Gästerna reducerade till 4-1 och 4-2 i slutet på halvleken innan inhopparen Nika Chkheidze fastställde slutresultatet till 5-2 två minuter före full tid.

Assisterande tränare Fredrik Carlén efter matchen:
 – Vi gör allt annat än en bra prestation idag. Att vi trots det vinner måste ändå ses som något väldigt bra, men spelmässigt lämnade mycket mer att önska.

Dagens seger innebar att KFF avancerade en placering i tabellen och är ny tabelltvåa. I nästa omgång väntar Kristianstads FF på bortaplan.