U19: Finalförlust mot Malmö FF

25 maj, 2013 |

Kalmar FF föll med 0-1 i lördagens final i Powerade Cup

Kalmar FF U19-lag föll med 0-1 i lördagens final i Powerade Cup på ett soligt Guldfågeln Arena. Zia Sakirovski blev stor matchvinnare för gästerna med sitt mål i den 74:e minuten.

Drygt 500 åskådare hade letat sig till Guldfågeln Arena i den första historiska finalen av Powerade Cup för U19-lag. Publiken bjöd på en underhållande match med mängder av målchanser från båda lagen. Det blev till slut bortalaget som skulle visa sig vara starkast när Zia Sakirovski rullade in matchens enda mål i den 74:e minuten bakom KFF-målvakten Lucas Hägg Johansson som för övrigt gör en bra insats mellan stolparna.

Kalmar FF var det lag som inledde matchen bäst, där framförallt Ludvig Holmertz, Filip Sachpekidis och David Garrett hade gyllende lägen att ordna ledningsmålet. MFF jobbade sig dock in i matchen och båda lagen vaskade fram målchanser i stort sett i varje anfall. Halvleken slutade dock mållös med ett visst övertag för Kalmar FF.

I den andra halvleken svängde matchbilden över till bortalaget som skapade mest och bäst målchanser. Med kvarten kvar kom också segermålet för skåningarna när inbytte Zia Sakirovski tog ned en skarvnick från Flamur Tafilaj och behärskat rundade  Lucas Hägg Johanson innan han rullade in bollen.

Efter målet flyttade KFf fram positionerna för att få till en kvittering. KFF skapade också ett visst tryck mot Malmömålet, dock utan att få fram de där riktigt heta målchanserna.

För Kalmar FF gäller det nu att slicka såren och blicka framåt mot seriespelet i U19 Allsvenskan Södra. Redan på torsdag, 30 maj,väntar ny match då IF Elfsborg står för motståndet klockan 17:00 på Gasten.

Assisterande tränare Fredrik Carlén efter matchen:
– Jag är mäkta besviken att vi förlorar denna finalmatch. Vi har tillräckligt med boll och skapar tillräckligt med kvalificerade målchanser för att vinna matchen. Tyvärr får vi inte till det idag men samtidigt måste jag ge en eloge till Malmö som idag gjorde sig förtjänta titeln Sveriges bästa juniorlag.