U19: Förlust mot Åtvidaberg

15 augusti, 2021 | Nyhet

Det blev förlust för Kalmar FF:s U19-lag i eftermiddagens match mot Åtvidabergs FF. Leon Isa gav Kalmar ledningen i den första halvleken. Gästerna kvitterade sedan på straff och avgjorde matchen i den andra halvleken. Slutsiffrorna skrevs till 1-2.

Festim Pasho efter matchen
– Under större delen av den första halvleken hanterar vi matchen helt ok, där vi är klivande i pressen, sorterar bort längre alternativ samt vinner fler andrabollar än våra motståndare. Offensivt löser vi speluppbyggnaden fint, men har bekymmer när vi ska växla fart och attackera – främst då vi hade behövt samverka bättre än vi gjorde – för att komma med bättre numerär in i motståndarnas straffområde. Vi tar ledningen i mitten på första halvlek, där matchbilden är identisk under hela halvleken.

– Den andra halvleken är svag. Vi blir ett långt lag, vilket innebär att vi har svårt att förhålla oss till och hjälpa varandra, vilket gör vår prestation strukturlöst. Offensivt har vi ett svagt bolltempo och spelar väldigt mycket på uppställd lagkompis. Detta gör att Åtvidaberg kan sorterar bort våra anfallsförsök relativt enkelt. Åtvidaberg kvitterar och tar ledningen och utan att ta bort något av Åtvidabergs prestation så är vi aldrig riktigt nära att ha den prestation vi både kan och vill han.

Kalmar FF- Åtvidabergs FF 1-2 (1-0)
Målskytt KFF: Leon Isa

Startelva: Casper Andersson, Olle Lindh, Bleron Mehmeti, Olle Samuelsson, Arton Podrimcaku, Moustafa Benshi, Daniel Lagerlöf, Leon Isa, Isak Vidjeskog, Elias Eliassi, Anton Nyholm

Ersättare: Oscar Buyer, Liam Prica, Armandas Kucys, Ville Nilsson, Murre Issack

Härnäst väntar Örgryte IS på bortaplan. Den matchen spelas lördag den 21 augusti kl.14:00.

Annons