U19: Förlust mot BK Häcken

10 juni, 2013 |

Kalmar FF förlorade mot BK Häcken med 2-1 i U19 Allsvenskan Södra

Kalmar FF förlorade mot BK Häcken i måndagens bortamatch i U19 Allsvenskan Södra. Matchen på Gothia Park slutade 2-1, efter 1-1 i halvtid. KFF:s mål gjordes av Victor Nilsson.

Kalmar FF fick en mardrömsstart på Gothia Park då BK Häcken tog ledningen redan i den tredje matchminuten. Victor Nilsson kvitterade strax före paus i en halvlek som klart dominerades av hemmalaget.

– Vi började riktigt svagt samtidigt som Häcken gör det väldigt bra i första halvlek, så att vi har 1-1 i paus kändes inte direkt logiskt, säger assisterande tränare Fredrik Carlén efter matchen.

KFF ryckte upp sig något i den andra halvleken även om det var hemmalaget som fortsatte ha ett stort bollinnehav och var det lag som skapade flest och bäst målchanser. Ett övertag som skulle visa sig bli avgörande när man återigen tog ledningen i den 65:e minuten. Ett mål från hemmalaget som skulle bli matchavgörande och förlusten innebar att KFF åkte på sin andra raka förlust i U19 Allsvenskan Södra.

– I den andra halvleken spelar vi upp oss något och med lite tur hade vi kanske kunnat fått med oss en poäng men sett till målchanser och deras spelövertag i första är det inte direkt orättvist att Häcken vinner, säger Fredrik Carlén.

För Kalmar FF väntar ny match på söndag, 16 juni, då Kristianstads FF står för motståndet på Gasten.