U19: Förlust mot IFK Göteborg

7 augusti, 2021 | Nyhet

Eftermiddagens U19-match mot IFK Göteborg slutade med förlust, 0-3. Gästerna tog ledningen efter 17 minuters spel genom Anton Pärleholt. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan. Efter paus ökade man på sin ledning till både 2-0 och 3-0 genom Yagub Finey och Alfons Nygaard, vilket även blev slutresultatet.

Möjlighet till revansch för Kalmar FF:s U19-lag väntar redan nu på onsdag då man ställs mot Mjällby AIF på bortaplan.

Startelvan: Oscar Bouyer, Bleron Mehmeti, Elion Spahija, Olle Samuelsson, Elias Eliassi, Moustafa Benshi, Jacob Andersson, Arton Podrimcaku, Isak Vidjeskog, Olle Lindh, Mohammed Issack

Ersättare: Melvin Coudret, Ville Nilsson, Anton Nyholm, Daniel Lagerlöf, Dino Jakupovic

Kalmar FF:s U17-lag spelade samtidigt 1-1 idag i sin match mot IFK Göteborg.

Philip Rosqvist, Tränare Kalmar FF U17
– En tät och jämn match där båda lagen tar ut varandra i perioder. Vi har en del fina sekvenser i vårt anfallsspel som så när resulterar. Men vi prövas också i vårt försvarsspel där Göteborg kunde ställa om snabbt vid några tillfällen. En match där vi visar att vi kan diktera villkoren och via vår egen spelidé skapa målchanser och göra det svårt för motståndaren. Det vi främst behöver utveckla framöver är vår intensitet i anfallsspelet. Kan vi klara av att tekniskt och med rätt värderingar flytta bollen snabbare så kommer vi att skapa ännu fler  målchanser. Kommande vecka väntar härliga matcher med derby borta mot Östers IF på onsdag och på lördag välkomnar vi Helsingborgs IF till Kalmar.

Annons