U19: Förlust mot MFF

11 september, 2021 | Nyhet

Det blev förlust i dagens U19-match mot Malmö FF med 1-2 (0-2).

Festim Pasho efter matchen
– Inför matchen hade vi en plan för hur vi ville agera defensivt som offensivt. Första 35 minuterna tycker jag att Malmö FF är bättre än oss och framförallt mer konsekventa. Tyvärr sätter vi inte vårt presspel på ett bra sätt och offensivt blir det aningen strukturlöst. Inom loppet av två minuter gör Malmö både 0-1 och 0-2, där framförallt deras 0-2 är vackert. Sista tio minuterna av den första halvleken börjar vi hitta en struktur som vi både kan och vill ha. Vi har längre anfall, samtidigt som jag tycker vi hanterar Malmös speluppbyggnad på ett bättre sätt.

– Den andra halvleken är bra utifrån hur vi förhåller oss till varandra, hur vi förflyttar oss och hur vi kommer fram till den sista tredjedelen. Tio minuter in i den andra halvleken reducerar vi på ett fint distansskott och har efter vårt reduceringsmål en bra period så väl defensivt som offensivt. Vi skapar fina möjligheter att attackera och komma till avslut samtidigt som Malmö också är bra på att försvara sitt straffområde och mål. Sista fem minuterna försöker vi forcera för att få till en kvittering men lyckas inte denna gången. Vi vill alltid vara intensiva i våra aktioner och i de matcher vi spelar vill vi förhålla oss till vårt arbetssätt. Parallellt gör våra motståndare det olika svårt för oss från match till match. Idag gör Malmö det svårt för oss i den första halvleken men desto nöjdare är vi med hur spelarna tar sig an resterande delen av matchen. I synnerhet den andra halvleken.

Startelvan
Casper Andersson, Liam Prica, Olle Lindh, Elion Spahija, Olle Samuelsson, Arton Podrimcaku, Moustafa Benshi, Daniel Lagerlöf, Isak Vidjeskog, Lucas Andren Michailidis, Anton Nyholm

Avbytare
Oscar Bouyer, Bleron Mehmeti, Anton Forsberg, Elias Eliassi, Armandas Kucys, Mohamed Issack

Byten
Anton Forsberg (in) – Liam Prica (ut)
Mohamed Issack (in) – Lucas Andre Michailidis (ut)
Armandas Kucys (in) – Mohamed Issack (ut)
Bleron Mehmeti (in) – Olle Lindh (ut)
Elias Eliassi (in) – Isak Vidjeskog (ut)

Målen
0-1 Malmö FF (min 26)
0-2 Malmö FF (min 28)
1-2 Olle Lindh, assist Arton Podrimcaku (min 56)

Annons