U19: Förlust på Borås Arena

5 juni, 2021 | Nyhet

Det blev förlust för U19-laget i eftermiddagens match mot IF Elfsborg på Borås Arena.

Festim Pasho efter matchen
– En bra U19-match med bra intensitet och tempo. Jag tycker Elfsborg inleder bäst och har ett bra kantspel som ställer till lite bekymmer för oss. Tyvärr klarar vi ej av att sortera rätt vid två tillfällen och Elfsborg förvaltar dessa lägen väl. Efter 20 minuter in i matchen och resterande del av halvleken tycker jag vi är det något bättre laget. Vi är intensiva och riktningsbestämda i vår speluppbyggnad, men har svårt att bryta igenom Elfsborgs sista linje. Givetvis en kombination av att Elfsborg är duktiga i sitt försvarsspel. Dock reducerar vi med 2 minuter kvar till halvlek, efter ett fint anfall, där Moustafa Benshi serverar Anton Nyholm, som distinkt och med kvalité sätter in bollen i mål.

– Jag upplever att den andra halvleken är jämn. Elfsborg duktiga i sitt försvarsspel och har bra omställningar, som vi sorterar helt ok. Jag tycker att vi själva spelar för snabbt framåt, vilket innebar att vi ej hann fylla på relativ numerär in i offensiv straffområde. Efter en snabb omställning blir Alex Mortensen fri och fälls. Straff till oss som Arton Podrimcaku placerar in. Elfsborg tar ledningen med ca 10 min kvar efter en fast situation, där vi inte är tillräckligt snabba i att plocka upp 2:a bollen som uppstår. Därefter har vi ett helt ok forceringsspel, men Elfsborg är skickliga på att hålla oss utanför dem centrala ytorna. På det hela gör vi som lag en helt ok prestation sett över 90 minuter. En nyttig och bra match för både spelare och oss ledare.

Startelva
Oscar Bouyer, Elijon Spahija, Olle Samuelsson, Sebastian Nilsson, Lucas Andrén Michailidis, Leon Isa, Moustafa Benshi, Olle Lindh, Arton Podrimcaku(k) , Anton Nyholm, Alex Mortensen

Ersättare
Bleron Mehmeti, Daniel Ehlin, Elias Eliassi, Jacob Andersson, Mohamed Issack, Ville Nilsson, Melvin Coudret

Mål
2-1, Anton Nyholm (Ass Moustafa Benshi)
2-2, Arton Podrimcaku (straff)

Byten
55 min
Olle Lindh ut- Jacob Andersson in
Elion Spahija ut- Daniel Ehlin in
Anton Nyholm ut- Elias Eliassi in

60 min
Moustafa Benshi ut- Melvin Coudret in
Olle Samuelsson ut- Bleron Mehmeti in
Leon Isa ut- Mohamed Issack in

70 min
Alex Mortensen ut- Ville Nilsson in

Annons