U19: Lundqvists hattrick fixade derbyseger

19 juni, 2013 |

Ramon Pascal Lundqvist visade vägen när Kalmar FF besegrade Östers IF med 4-1

Kalmar FF U19 besegrade Östers IF med 4-1 i kvällens bortamatch och Smålandsderby mot Östers IF. Stor matchvinnare blev Ramon Pascal Lundqvist som stod för ett hattrick på Värendsvallen. David Garrett skrev också in sig i målprotokollet.

Ramon Pascal Lundqvist trivs onekligen mot Östers IF. När lagen ställdes mot varandra ifjol på Gasten i den avslutande seriematchen stod han för ett äkta hattrick när Kalmar FF ordnade en biljett till JSM-slutspelet. På onsdagskvällen slog den unge mittfältare till igen med ett nytt hattrick när KFF besegrade Östers IF med klara 4-1 på Värendsvallen.

Kvällens seger grundlades i början på andra halvlek när Ramon Pascal Lundqvist ordnade två mål inom loppet av sju minuter. Det var framförallt Lundqvist tredjemål som blev matchens delikatess när han direkt på avspark skickade in bollen i mål. Bara minuter innan stod han för 0-2 genom ett misslyckat inspel från kanten som hemmamålvaken tappade in i mål.

Ramon Pascal Lundqvist inledde också målskyttet strax före halvtid när han sprang igenom hemmaförsvaret och kliniskt placerade in 0-1 vid stolpen.

Hemmalagets reducering till 1-2 kom genom Pontus Gitselov, tidigare verksam i KFF:s tipselittrupp.

För tre spelade blev kvällens match ett känslofyllt avsked från sin lagkamrater i U19. Victor Nilsson, Martin Karlsson och David Garrett, samtliga födda 1994, går nu vidare i sina fotbollskarriärer och den sistnämnde fick också avsluta sin sista match i den rödvita tröjan med ett mål. Ett mål som föll på tilläggstid och som fastställde slutresultatet till 1-4.

För Kalmar FF:s U19-lag väntar nu sommaruppehåll innan serien startar upp igen 19 juli då laget ställs mot Halmstads BK på Örjans Vall.