U19: Oavgjort mot IF Elfsborg

22 augusti, 2020 | Nyhet

Eftermiddagens U19-match på Borås Arena mot IF Elfsborg slutade 2-2. Kalmar FF:s mål gjordes av Anton Ekeroth och Elias Olsson.

KFF:s tränare Nenad Djordjevic efter matchen
– Mycket bra match från vår sida mot ett tungt, fysiskt och kompakt lag. Vi tar ledningen i första genom Anton Ekeroth efter en fin aktion tillsammans med Isak Vidjeskog och Alex Mortensen. Vi dominerar hela första halvleken där vi ska göra tre eller fyra mål till. Fem minuter innan första halvlek är slut släpper vi in ett mål på en fast situation. Vi börjar sedan andra halvlek väldigt bra men efter tio minuter tar Elfsborg ledningen igen efter en hörna. Vi fortsätter där efter vårt spel och skapar fler lägen där vi både borde reducerat och tagit ledningen. Med tio minuter kvar gör vi sedan 2-2 via Elias Olsson.

– Mycket nöjd idag med hela laget och med inställningen som våra spelare visar upp! Vi tappade två poäng idag. Alla spelare förtjänar ett stort plus idag. Vi tappar fokus och koncentration enstaka gånger på fasta situationer och då resulterar det i att motståndarna gör två mål på oss. På elitnivå och professionell nivå är detta små detaljer som gör skillnad. Men helhetsmässigt är jag jättenöjd med hela teamet för vi agerade som ett team med bra karaktär och bra beslutsfattande i defensiven och många fina kombinationer som skapade målchanser offensivt.

Kalmar FF:s laguppställning
Pontus Zvar (mv)
Elion Spahija
Elias Olsson (k)
Sebastian Nilsson
Noah Ekberg
Anton Nyholm
Arton Podrimcaku
Anton Ekeroth
Moustafa Benshi
Alex Mortensen
Isak Vidjeskog

Ersättare
Felix Erngård (mv)
Elias Eliassi
Lucas Andrén Michailidis
Jacob Andersson
Olle Samuelsson

Annons