U19: Seger mot GAIS

24 juni, 2021 | Nyhet

Eftermiddagens U19-match mot GAIS slutade med seger, 3-0.

Festim Pasho, tränare KFF U19
– För andra matchen i rad, visar spelarna en hängivenhet till varandra – offensivt som defensivt. 
Vår inledning på matchen är bra, där vi med god intensitet förflyttar oss snabbt, både med och utan boll i offensiven samt in i press och snabba förflyttningar defensivt. Efter fem minuter gör vi ett väldigt fint ledningsmål där Armandas Kucys assisterar Isak Vidjeskog, som på ett tillslag sätter bollen i mål. Under i princip hela den första halvleken tycker jag vi löser speluppbyggnaden bra. Det ger oss förutsättningar att komma till kontrollerade attacker. Efter 35 minuter ställer vi om kvickt och det resulterar i en straff, som Moustafa Benshi förvaltar väl. 

– Den andra halvleken är något sämre, i korta perioder – offensivt. Men jag tycker att vi försvarsmässigt är lika gedigna som i den första halvleken. Rätt tidigt i andra halvleken gör vi 3-0 på hörna, där Armandas Kucys är sist på bollen efter att Elion Spahija skarvat en välslagen hörna från Moustafa Benshi. Sista 25 minuterna av matchen tycker jag att vi har ett antal omställningslägen vi kunde hanterat bättre, men tyvärr blir vi för raka, för snabbt. Vi ledare är väldigt nöjda med hur spelarna hanterar dagens match kollektivt. Vi löper mycket och hjälper varandra i både anfall- och försvarspelet.

– Målvakten Felix Erngård gör sin sista match idag efter 3 år på akademin. Matchen igenom agerar han med ett bra lugn och god beslutsfattande. Han för kröna sin insats med att hålla nollan. Vi ledare och Kalmar FF vill önska Felix all lycka till med det som väntar i framtiden.

Målen
1-0 Isak Vidjeskog (ass Armandas Kucys) (5 min)
2-0 Moustafa Benshi (Straff) (36 min)
3-0 Armandas Kucys (ass Elijon Spahija) (47 min)

Startelvan
Felix Erngård
Jacob Andersson, Olle Lindh, Elion Spahija, Sebastian Nilsson, Arton Podrimcaku, Moustafa Benshi, Lucas Andren Michailidis, Isak Vidjeskog, Armandas Kucys, Leon Isa

Byten
Min 55
Elias Elias (in) – Armandas Kucys (ut)
Daniel Ehlin (in) –  Elion Spahija

Min 65
Olle Samuelsson (in) – Olle Lindh (ut)
Albin Karlsson (in) – Arton Podrimcaku (ut)

Målvakten Felix Erngård gjorde sin sista match idag efter tre år på akademin och hyllades av sina lagkamrater efter matchen.
Annons