U19: Seger mot IF Elfsborg

31 maj, 2013 |

Kalmar FF upp i serieledning efter 3-0-seger mot IF Elfsborg

Kalmar FF U19 fortsätter att rada upp segrar hemma på Gasten. På fredagskvällen kom fjärde raka segern på lika många matcher när IF Elfsborg bsegrades med 3-0, efter 2-0 i halvtid.

Redan efter 20 minuters spel hade KFF skaffat sig ett bra utgångsläge efter en 2-0-ledning mot gästande IF Elfsborg som kom till dagens match som tabelltrea. 1-0 ordnade Mattias Dolk på ett skott strax utanför straffområdet och 2-0 kom genom Martin Karlsson som lyfte en frispark direkt i mål.

Efter den fina starten fortsatte KFF att kontrollera halvleken med ett stort bollinnehav och man tillät inte gästerna skapa så många chanser framför KFF-målvakten John Håkansson.

I andra halvlek såg matchbilden i stort sett identisk ut som första 45 minuterna. Och det skulle falla ytterligare ett mål för KFF som gör av de bästa insatserna för säsongen. Fem minuter före slutet fastställde inhopparen Victor Nilsson slutresultatet till 3-0 och segern innebar att KFF gick upp i serieledning i U19 Allsvenskan Södra.