U19: Seger mot Limhamn Bunkeflo

12 mars, 2016 |

Kalmar FF:s U19-killar besegrade Limhamn Bunkeflo med 1-0 efter mål av Edvin Crona.

Det unga FF-laget åkte på lördagen ner till Malmö för att ta sig an LB07 på Limhamns IP och det som på förhand kunde tänkas bli en enkel match skulle visa sig bli den hittills tuffaste för KFF.

Limhamn Bunkeflo spelade fysiskt och tufft på kalmarspelarna som hade svårt att hitta sitt spel. Den första halvleken kantades av flera gula kort på LB-spelarna som också drabbades av ett rött kort efter att spelaren gått alldeles för bryskt in i en duell.

I den andra halvleken öppnade spelet upp sig något med bara 10 LB-spelare på planen men trots ett ganska stort spelövertag skulle det dröja till den 89:e minuten innan ett avgörande skulle falla. På en hörna från Oskar Engström kommer en framrusande Edvin Crona först på bollen och styr in den i bortre kryss och där med behåller Kalmar sin första plats i tabellen.

Johan Steglander efter matchen
– Vi möter ett lag med en högre åldersstruktur och som utnyttjar sitt fysiska övertag på ett effektivt sätt vilket vi stundtals hade svårt att hantera. Men desto längre matchen gick desto mer växte vi in i matchen och tillslut kunde vi också knipa en rättvis seger.

Tack vare Cronas mål på slutet så väntar nu en helt avgörande match mot Malmö FF på fredag nästa vecka om vilket lag som blir gruppvinnare och får åka på den stundande slutspelshelgen i Göteborg och göra upp om pokalen i Ligacupen 2016.