U19: Seger mot Mjällby

26 februari, 2016 |

Kalmar FF:s U19-killar fortsätter att övertyga i inledningen av tävlingssäsongen. På fredagseftermiddagen besegrade det unga FF-laget Mjällby på bortaplan med 5-3 efter två mål av Robin Clason medan Isak Magnusson, Gustav Eriksson-Söderström och Johan Stenmark gjorde var sitt.

Annars var det Mjällby som började matchen bäst och i den 13:e spelminuten tog de också ledningen när kalmarförsvaret agerade något passivt i markeringsspelet och lät en Maif-spelare lite väl enkelt nicka in ledningsmålet. Men bara ett par minuter efter baklängesmålet kan Robin Clason kvittera till 1-1 assisterad av Elof Nelson.

Matchen står sedan och väger där båda lagen har flera möjligheter att ta ledningen. Återigen var det dock Mjällby som skulle ta ledningen när man i den 43:e minuten lyckades överlista så väl KFF:s backlinje som Elias Eriksson i målet.

Mif går till pausvila med en 2-1-ledning en ledning som också var välförtjänt.

I den andra halvleken höjer sig kalmarspelarna sig rejält och redan i inledningen av den andra halvleken kan Isak Magnusson kvittera Maifs ledning till 2-2. Efter kvitteringsmålet tar FF-killarna över mer och mer av spelet och i den 60:e minuten kan Gustav Eriksson-Söderström ge Kalmar ledningen för första gången i matchen. Även om det nu var KFF som tagit över allt mer av matchen så var det ändå Mjällby som skulle göra nästa mål, då de i den 77:e minuten kvitterade till 3-3 i en målrik och svängig match.

Men avslutningen av matchen skulle tillhöra Kalmar FF då först Johan Stenmark nådd högst i en duell och kunde nicka in 4-3 och när Maif febrilt åter försökte vaska fram en kvittering kunde istället Robin Clason sätta spiken i kistan och fastställa slutresultatet till 5-3.

Kalmars assisterande tränare Johan Steglander efter matchen
– Det är en minst sagt svägig tillställning där båda lagen skapar många målchanser men jag tycker ändå att vi vinner klart rättvist. Vi lyckas bra under matchen med våra byten som alla får en posetiv effekt, sedan vinner vi andra halvlek med 4-1 vilket vi är klart nöjda med.

Matchfakta från Mjällby-Kalmar FF hittar ni HÄR

I nästa omgång av Ligacupen ställs Kalmar FF mot IFK Värnamo hemma på Gastens konstgräsplan den 4/3 klockan 16:00