U19: Seger mot Öster

8 april, 2016 |

Kalmar FF:s U19-lag tog sin första seger i årets U19-Allsvenska efter att man på hemmaplan besegrat Östers IF med 3-1 efter två mål av Edvin Crona och ett av Johan Stenmark.

Efter en något trevande inledning kom KFF in i matchen men det var ändå gästerna som skulle ta ledningen i den 20:e matchminuten efter en hörna. Resten av den första halvleken var jämt och Öster kunde gå till paus vila med en 1-0-ledning.

Till den andra halvleken kom det unga FF-laget ut som ett helt annat lag då man kontrollerade matchen från avspark på den andra halvleken. Edvin Crona som kom in efter paus kunde först kvittera till 1-1 efter 63:e minuten för att sedan ge KFF ledningen i den 71:a minuten.

Efter Kalmars två mål så var matchen i princip avgjord då KFF enkelt kunde spela av matchen med stundtals ett briljant anfallsspel. I den 82:a minuten kom så spiken i kistan när Johan Stenmark gör 3-1 till Kalmar ett resultat som sedan skulle stå sig matchtiden ut.

Johan Steglander efter matchen
– Det var en absolut underbar match att se där vi kontrollerar precis allt efter paus. Oskar Engström stod för en jättefin match där han styrde och ställde på mittfältet, han låg också bakom två mål efter två fina framspelningar.