U19: Sent mål gav seger

21 mars, 2013 |

Pontus Fredriksson stor matchvinnare mot Östers IF i Ligacupen

Kalmar FF besegrade Östers IF med 1-0 i fredagens avslutade gruppspelsmatch i Ligacupen. Stor matchvinnare i Växjö Tipshall blev inhopparen Pontus Fredriksson som gjorde matchens enda mål i den 89:e minuten.

Publiken i Växjö Tipshall fick se en första halvlek som var jämn spelmässigt och där lagen hade svårt att skapa målchanser. Efter paus tog KFF över taktpinnen allt mera och pressade tillbaka Öster som stundtals hade svårt att hänga med i det uppskruvade tempot. KFF-tränaren Jens Nilsson bytte in samtliga avbytare i andra halvlek och det blev just en inhoppare som kunde titulera sig matchvinnare.

Efter en intensiv press den avslutande kvarten kom till slut segermålet i den 89:e minuten. Ramon Pascal Lundqvist slog en hörna som mittfältaren Pontus Fredriksson nådde högt på och kunde nicka i mål. Ett viktigt mål som gör att drömmen om en plats i kvartsfinalen lever vidare.

– Vi gör en betydligt bättre defensiv insats idag än senast mot Mjällby. Vi visar även upp ett bättre passningsspel och till slut kom också målet, säger Jens Nilsson efter matchen.

I och med segern klev KFF upp som gruppledare i Ligacupen JA Södra 1 med 6 poäng. För att KFF ska gå vidare till kvartsfinal krävs nu att Mjällby AIF tappar poäng i sin avslutande gruppmatch mot Ängelholms FF. En match som spelas i morgon lördag nere i Ängelholm.