U21: 1-0-seger mot Halmstads BK

4 juli, 2011 |

Abiola Dauda matchvinnare på Örjans Vall

Kalmar FF:s U21-lag tog på måndagskvällens sin femte raka seger i Folksam U21 Södra efter 1-0 (0-0) mot Halmstads BK på Örjans Vall. Stor matchvinnare blev Abiola Dauda som gjorde matchens enda mål i den 79:e minuten.

För drygt tre veckor sedan vann U21-laget hemmamötet med Halmstads BK med klara 4-1. Kvällens returmatch på Örjans Vall blev betydligt jämnare och segern bärgades först i den 79:e minuten genom Abiola Dauda som gjorde sitt första framträdande i U21-laget för säsongen.

Mittfältskollegan Måns Söderqvist var högst delaktig i segermålet som gjorde att Kalmar FF besfäste serieledningen i Folksam U21 Södra. Med ett lågt högerinlägg mot första stolpen höll sig Abiola Dauda framme och med en klack styra in bollen bakom HBK-målvakten Viktor Kristiansson.

– Det blev en helt annan matchbild än senast. Mer intensivt och kampbetonat och inget av lagen bjöd på något skönspel. Besnik Rustemaj hade två bra lägen i första halvlek där annars Halmstad stod för mer energi än oss. Men vi fortsatte att skapa chanser i andra halvlek och till slut kom också segermålet, säger U21-coachen Lasse Johansson efter matchen.

Kvällens möte med Halmstad var början på en tre matcher lång roadtripp på bortaplan. Om drygt en vecka ställs Kalmar FF mot Landskrona BoIS och efter det väntar ett intressant möte med toppkonkurrenten Malmö FF på Malmö Stadion.