U21: Årets första hemmaförlust

5 juni, 2012 |

Kalmar FF U21 föll tungt med 2-4 i tisdagens hemmamatch mot IFK Värnamo

Inför tisdagens hemmamatch mot IFK Värnamo i Folksam U21 Södra var Kalmar FF obesegrade på hemmaplan. Den sviten är nu bruten när laget föll tungt mot nästjumbon med 2-4 inför drygt 100 åskådare på Fredriksskans. KFF:s mål gjordes av Fredrick Roskvist och Måns Söderqvist (bilden).

0-1 efter fem minuter och 0-2 efter en kvart. Som inte det vore nog 0-3 efter en halvtimme. Kalmar FF U21 hade verkligen ingen roligt första halvlek mot nästjumbon IFK Värnamo som i stort sett fick utdelning på det mesta första 45 minuterna. Innan domaren Woriya Dodkanlou blåste för halvtid ordnade dock anfallaren Fredrick Roskvist en reducering på straff sedan Mattias Pavic blivit fälld.

Under den andra halvleken jagade KFF mål och lite spänning i matchen. I den 60:e minuten kom också 2-3 när Måns Söderqvist bjöd publiken på Fredriksskans på matchens delikatess när han från 25 meter lyfte in en frispark direkt i mål. Men så mycket närmare kom aldrig KFF, utan tio minuter senare fastställde Värnamo slutresultatet till 2-4.

För Kalmar FF U21 väntar härnäst resa till Sölvesborg och möte med Mjällby AIF. En match som spelas 13 juni med avspark klockan 15:00 på Svarta Led.

Lagledare Fredrik Carlén efter matchen:
– Vi gör en mindre bra prestation idag vilket Värnamo inte är sena att utnyttja. Vi är oerhört passiva i vårt försvarsspel och vi blir rejält straffade gång på gång, dessutom slarvar vi i det offensiva spelet då vi saknar tålamod med bollen och slår bort alldeles för många uppspel och avgörande passningar.