U21: Bekväm seger över Mjällby AIF

6 augusti, 2013 |

Kalmar FF avslutade seriespelet med att besegra Mjällby AIF med 5-0 på Gasten

Kalmar FF U21-lag avslutade årets seriespel i Folksam U21 Allsvenskan Södra med seger över Mjällby AIF. Segersiffrorna på Gasten skrev till 5-0, efter 3-0 i halvtid.

Jonathan McDonald blev tvåmålsskytt i matchen och övriga mål gjordes av Ludvig Holmertz, Archford Gutu och Mattias Pavic.

Kalmar FF U21 avslutade seriespelet på bästa sätt efter en bekväm 5-0-seger över Mjällby AIF. Ludvig Holmertz inledde målskyttet när han stötte in 1-0 efter ett fint inlägg av Mats Solheim. Kvarten senare pangare Jonathan McDonald in 2-0 och innan lagen gick till pausvilan hade även Archford Gutu ordnat 3-0.

I den andra halvleken fortsatte KFF att rada upp målchanser mot ett Mjällby som för dagen inte alls hängde med i det höga tempot. Publiken runt Gasten fick se ytterligare två mål i den andra halvleken. Jonathan McDonald ordnade 4-0 i den 46:e minuten och 5-0 kom från Mattias Pavic som enkelt lyfte bollen i mål efter en fin soloprestation.

Assisterande tränare Fredrik Carlén efter matchen:
– Vi gör en bra match idag där samtliga killar på banan bjuder upp till kamp och gör bra prestationer.

Trots dagens seger så tog sig inte KFF till A-slutspelet utan får nu koncentrera sig på B-slutspel. Vilka lag som väntar där är i skrivande stund inte klart och vi får återkomma med höstens slutspelsschema.