U21: Delad poäng på Åvallen

3 juli, 2012 |

Kalmar FF spelade oavgjort 2-2 mot Halmstads BK

Tisdagskvällens hemmamatch mot Halmstads BK i Folksam U21 Södra slutade oavgjort 2-2 (1-2) inför 300 åskådare på Åvallen i Trekanten. Målskyttar för KFF: Besnik Rustemaj och Melker Hallberg.

Kvällens hemmamatch mot Halmsyads BK var utlagd till Åvallen i Trekanten och den vackert belägra idrottsplatsen visade sig från sin bästa sida med strålande solsken och mycket folk.

Kalmar FF fick en tung start på matchen med ett baklängesmål redan i den första minuten när gästernas Liridon Selmani bjöds på ett friläge och hittade rätt bakom Petter Wastå. Trots det jobbade sig KFF in i matchen och skapade bra lägen till en kvittering. Och målet kom också efter 18 minuter när anfallaren Besnik Rustemaj slet sig frin från sin bevakning och pricksköt in 1-1 bakom Malkom Nilsson.

Men det blev Halmstad som gick in till pausvila med 2-1. Ett mål som föll i den 28:e minuten när Simon Kland nickade in bollen efter en frispark.

Till den andra halvleken gjorde Fredrik Carlén, som coachade laget i Lasse Johanssons frånvaro, en del taktiska förändringar. Det gav resultat då KFF skapade chans på chans mot HBK-målet under andra halvleken. Kvitteringen kom med tjugo minuterna kvar genom högerbreddaren Melker Hallberg som avslossade ett skott från snäv vinkel där bollen letade sig in vid stolpen.

Sett till matchbilden skapade KFF tillräckligt med målchanser för att vinna den här matchen. Framförallt andra halvlek var riktigt bra, men laget saknade det där lilla extra. Det är dock en styrka att hämta upp underläge två gånger om i matchen och poängen kan visa sig vara viktig inför hösten fem avslutade matcher och jakten på en slutspelsplats.

För Kalmar FF väntar härnäst ny hemmamatch och intressant smålandsderby mot Östers IF. En match som spelas 24 juli med avspark klockan 17:00 på Fredriksskans A.