U21: Förlust för ett ungt U21 mot Blåvitt

22 mars, 2016 |

Kalmar FF:s U21-lag förlorade bortamatchen mot IFK Göteborg med 2-1

Det var ett ungt U21-lag bestående av enbart spelare från U19- och U17-laget som på måndagen åkte till Göteborg för att ta sig an Blåvitt i deras nya hall Proritet Serneke Arena.

Det unga KFF laget fick en tung start på matchen då IFK Göteborg kunde ta ledningen i den andra spelminut. Annars var det Kalmar FF för hela slanten och trots att man radade upp målchanser så stod sig IFK:s ledning halvleken ut.

I den andra halvleken fortsatte KFF att rada upp chanser men utan att få utdelning, bland annat missar KFF en straff. Istället är det Blåvitt som i den 56:e minuten kan öka på sin ledning till 2-0.

Hallberg målskytt på straff
KFF skulle dock bara minuterna senare få en ny chans från elva meter – denna gång gick det betydligt bättre då Herman Hallberg säker placerade in bollen i mål bakom en chanslös IFK-målvakt.

Även om Kalmar FF under den sista halvtimman fortsatte att skapa bra chanser så var det inte deras dag – matchen igenom var en kavalkad av missade målchanser och IFK:s 2-1 ledning skulle stå sig matchtiden ut.

Akademichef Jens Nilsson efter matchen
– Vi kommer till spel med ett ungt U21-lag men möter också ett ungt IFK-lag. Vi radar upp målchanser matchen igenom och borde gjort minst fyra, fem mål – tyvärr så är det en sådan dag då bollen inte vill gå i mål. Jag är trots förlusten väldigt stolt över alla killar som gör en bra prestation matchen igenom.