U21: Förlust mot Mjällby

8 mars, 2016 |

Kalmar FF:s U21-lag förlorade dagens träningsmatch mot Mjällby AIF med 1-0

Det var ett ungt Kalmar FF som gästade Strandvallen idag och KFF började matchen på ett bra sätt och var länge det spelförande laget, kanske borde laget förvaltat något av de målchanser man skapade på ett bättre sätt under den första halvleke. Men istället för ett KFF-mål så var det hemmalaget som kunde gå till pausvila med 1-0 efter att Mjällbyanfallaren Joel Wedenell nickat in ledningsmålet i slutet av den första halvlek.

Kalmar fortsätter sedan att spelmässigt vara det dominerande laget i inledningen av den andra halvleken samtidigt som Mjällby sjunker allt längre ner och får inriktar sig på att försvara sin ledning. Kalmar försöker gång på gång forcera Mjällbys försvarsmur men den skulle visa sig vara för starkt för KFF att bryta igenom då hemmalagets mål från första halvlek räckte till en 1-0 seger när domaren blåste av matchen.

Henrik Rydström efter matchen
– Vi agerar alldeles för långsamt i våra aktioner med och utan boll vilket gör att Mjällbys försvarsspel aldrig riktigt sätts på prov. Vi äger mycket boll men lyckas inte utnyttja vårt spelövertag alls.

KFF-coachen riktar beröm till mittbacken Stefan Larsson och till Johan Stenmark som gör en bra debut i senior sammanhang.

För U21-lagets del väntar nu Seriespel då IF Elfsborg gästar Gasten tisdagen den 15 mars klockan 15.30

Mer om matchen Mjällby AIF – Kalmar FF U21 hittar ni HÄR

Berner-dubbel sänkte Kalmar FF på Fredriksskans

Kalmar FF fick på tisdagskvällen inkassera säsongens första förlust i Folksam U21 Södra. Mjällby AIF vann med 2-0 inför drygt 100 åskådare på Fredriksskans b-plan. Stor matchvinnare för gästerna blev anfallaren Adam Berner som gjorde båda målen inom loppet av 12 minuter i andra halvlek.

KFF:s vänsterback Liridon Leci drog på sig två gula kort och blev utvisad efter 67 minuter.