U21: Förlust på Strandvallen

14 maj, 2013 |

Kalmar FF U21 föll med 1-0 mot Mjällby AIF i Folksam U21 Allsvenskan Södra

Kalmar FF U21 föll med 1-0 mot Mjällby AIF på bortaplan i tisdagens seriematch i Folksam U21 Allsvenskan Södra. Hemmalagets segermål på Strandvallen kom efter 13 minuter och förlusten innebar att Mjällby passerade Kalmar FF i tabellen.

Efter två raka hemmasegrar mot Helsingborgs IF och BK Häcken blev det förlust mot Mjällby AIF i dagens match på Strandvallen. Trots förlusten gjorde KFF en bra prestation och sett över 90 minuter var matchen relativt jämn.

Med ett 1-0-underäge efter första halvlek gjorde KFF en bättre andra halvlek och skapade chanser för att såväl kvittera som att kunna bärga samtliga poäng. Men i eftermiddag saknades skärpan i de avgörande lägerna och hemmalaget kunde hålla undan och vinna matchen.

Kalmar FF:s Fredrik Carlen efter matchen:
– Vi gör en jättebra match och skapar tillräckligt med chanser för att vinna men fick tyvärr inte till det i den sista tredjedelen. Vi är trots allt väldigt nöjda med vår prestation idag då utvecklingen är minst lika viktig som en seger även om man alltid vill vinna fotbollsmatcher.

För Kalmar FF U21 väntar härnäst hemmamatch mot IFK Göteborg 28 maj klockan 17:00 på Gasten.