U21: Första förlusten i slutspelet

9 oktober, 2012 |

Kalmar FF U21 åkte på tisdagskvällen på sin första förlust i Folksam U21 B-slutspel Södra

Efter 2-2 mot Åtvidabergs FF och 1-0 mot Landskrona BoIS inkasserade Kalmar FF U21 på tisdagskvällens sin första förlust i Folksam U21 B-slutspel Södra. Detta efter 5-2 mot Qviding FIF på Valhalla IP i Göteborg.

– Vi föll ihop fullständigt i andra halvlek och jag vet inte alls vad som hände, säger U21-coachen Lasse Johansson efter matchen.

Hemmalaget Qviding, som i sin första slutspelsmatch fick 0-0 mot Gais, tog ledningen i den 20:e minuten. Men KFF kom igen starkt och lyckades vända till 2-1 innan paus. Det efter två snabba mål inom loppet av sju minuter. Kvitteringen stod Melker Hallberg (bilden) för som efter en perfekt passning av Rasmus Sjöstedt kunde trycka in bollen i det bortre hörnet. En stund senare ordnade Liridon Leci ledningsmålet när han dunkade in en frispark strax utanför straffområdet.

– Trots ett tidigt baklängesmål gör vi en helt okej första halvlek och leder rättvist i paus, säger Lasse Johansson.

Efter paus fick publiken på ett kylslaget Valhalla IP se en totalt scenförändring från hemmalaget som i det långa loppet resulterade in fyra mål bakom KFF-målvakten Lucas Hägg Johansson. När domaren Mikael Larsson blåste för full tid visade ljustavlan 5-2 och hemmalagets första seger (!) den här säsongen.

– Qviding är klart bättre än oss i andra halvlek. De sårade oss med sitt snabba omställningsspel, säger Lasse Johansson.

Kalmar FF U21 avslutar gruppspelet på måndag i nästa vecka när Gais kommer på besök till Gasten. En match som har avspark klockan 14:00.