U21: GAIS gästar Fredriksskans

6 oktober, 2009 |

Kalmar FF spelar i dag A-slutspelsmatch mot GAIS i Folksam U21. Matchen spelas på Fredriksskans och startar klockan 17:00.

Kalmar FF spelar i dag A-slutspelsmatch mot GAIS i Folksam U21. Matchen spelas på Fredriksskans och startar klockan 17:00.

Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap gästar Fredriksskans för den tredje och avslutande gruppspelsmatchen i U21-slutspelet. Ett GAIS som kommer till dagens match med två raka förluster efter 2-0 borta mot Falkenbergs FF och 2-3 hemma mot IK Sirius. Två tunga nederlag som betyder att de grönsvarta missar avancemang till finalspelet och kommande kvartsfinal. GAIS har under säsongen spelat i den mellersta U21-serien och slutade efter 18 spelade matcher på en sjätte plats.

Startelva GAIS (4-2-3-1): Magnus Jonsson – Edvin Moenza, Alexander Stenhede, Hallgrimur Jónasson, Michée Nilsson – Niklas Olsson, Niklas Tidstrand – Adrian Sundqvist, Tobias Holmqvist, Mervan Celik – Mihael Jevtic

Ersättare: Emilio Rossi, Viktor Karlsson, Hami Golestan

För Kalmar FF:s del ser framtiden ljusare ut. Först kunde laget titulera sig seriesegrade i Folksam U21 Södra och efter det har man inlett slutspelets mellanrunda med två raka segrar. 4-1 mot IK Sirius på Studenternas IP i första matchen följdes upp förra veckan med 3-0 mot Falkenbergs FF hemma på Fredriksskans. Kalmar FF är inför mötet med GAIS redan klara för finalspelet och en poäng räcker i dagens match för att också vinna gruppen. En gruppseger som betyder att U21-laget får en hemmamatch i kommande kvartsfinal.

Giles Stille har tagit ut 16 spelare och presenterar följande trupp inför matchen mot GAIS.

Zlatan Azinovic (mv)
Etrit Berisha (mv)
Markus Thorbjörnsson
Ludvig Öhman
Joakim Karlsson
Robin Östlind
Marcus Mårtensson
Marcus Lindberg
Tobias Carlsson
Erik Israelsson
Mattias Johansson
Alexander Pettersson
Petter Lennartsson
Daniel Ahonen
Hampus Bohman
Jimmie Augustsson

Dagens domare på Fredriksskans är Zdravko Papic från Växjö. Christan Högström från Totebo och Torbjörn Iserstål från Gunnebo är assisterande.

För alla er som inte har möjlighet att se dagens match så finns hemsidan plats på Fredriksskans. Med start klockan 16:45 kan du följa liverapportering från matchen. Klicka in dig på vår matchblogg för U21-laget som du hittar här eller via extern länk nedan.

Giles Stille inför matchen:
– Vi har möjlighet att vinna gruppen och det är målsättningen nu. Det skulle gynna oss framöver eftersom vi då får en hemmamatch i kvartsfinalen.

Kalmar FF hälsar samtliga välkomna till Fredriksskans och dagens match! Som vanligt när vårt U21-lag spelar hemmamatch är det fri entré. I dag är även kiosken öppen så en kopp kaffe med en kokt med bröd kan inhandlas i pausen.

Annons