U21: Helsingborg starkast på Fredriksskans

9 augusti, 2011 |

Tisdagskvällens U21-möte med Helsingborgs IF slutade med 0-3-förlust

Kalmar FF fortsätter att varva segrar med förluster i Folksam U21 Södra. Förra veckans 2-1-seger borta med Mjällby AIF följdes upp under tisdagen med 0-3 mot Helsingborgs IF. Trots förlusten toppar Kalmar FF tabellen, fyra poäng före just Helsingborg med fyra omgångar kvar att spela.

Kvällens match på Fredriksskans var spelmässigt jämn där båda lagen krigade stenhårt och inte gav bort en millimeter gratis. Men när man väl kom fram till straffområdet var det gästerna som var mest effektiva. 0-1 föll i den 26:e minuten genom William Kvist som påpassligt slog in bollen bakom Zlatan Azinovic sedan David Svensson först prickat stolpen. Ett ledningsmål som stod sig halvleken ut, där Liridon Leci var närmast nätkänning för KFF med ett skott i ribban. Även Hampus Bohman hade ett friläge men lyckades inte överlista HIF-målvakten Daniel Andersson.

Andra halvlek såg mestadels ut som den första med jämnt spel och målchanser åt båda hållen. I den 65:e minuten fick dock Helsingborg det psykologiska 0-2-målet genom David Svensson och efter det hämtade sig aldrig Kalmar FF.

Gästerna punkterade matchen med kvarten kvar signerat Emil Åberg som stod för matchen prestation när han drev in från kanten och avslutade med att skicka upp bollen i Azinovics ena hörn.

– En hyffsat jämn match, men skillnaden var att när de vinner boll så är passningsspelet snabbare, pressen hårdare och vi kommer på mellanhand. När vi vinner boll går det alldeles för långsamt och vi trampar för mycket på bollen. Annars var det en jämn match, men när väl det hettade till i straffområdet var dem mycket snabbare och inte minst effektivare. I framtiden måste vi upp i tempo med ett snabbare passningsspel och snabbade löpningar, säger U21-coachen Lasse Johansson efter matchen.

För Kalmar FF väntar härnäst bortamatch och Smålandsderby mot Östers IF. Ett möte som spelas 16 augusti med avspark klockan 18:30.